Nu återvänder livskraften

 "Någon gång har vi alla känt att allt plötsligt faller på plats och att vi under några korta, korta ögonblick upplever ett lugn och en inre stillhet som vi vill stanna kvar i och ha mycket mer av." 

"Du vet säkert vad vi menar, några sekunder av total kärlek och intensiv glädje tillsammans med ditt barn, din partner, ditt husdjur eller en fantastisk upplevelse i naturen."

Texten har jag tagit ur Lär dig leva Mindre stress - mer närvaro" av Mats och Susan Billmark och den får bli en fortsättning på förra veckans söndagsbetraktelse. Den mätbara tiden och tidlösa ögonblick.

De här sekunderna av lycka blir till varma och ljusa minnen som jag sedan plockar fram de dagar när de kalla höst- och vintervindarna smeker mig mothårs.

Det har varit en tung vinter, men under den första delen av den här veckan återvände livskraften och jag anade vår i luften. Promenaderna nere vid hamnen och runt vår lilla sjö har varit lättare och de visade att nu kan det bara bli bättre igen. Jag är ingen vintermänniska så det här är lite av en återkommande upplevelse och jag älskar den. Tror inte om jag är ensam om att vakna upp igen i januari och februari, visst är det fler som känner likadant?

Inläggen har varit välbesökta den veckan och fler och fler utländska besökare har hittat hit. Statistiken  säger att 6 %n av den totala trafiken kommer från 9 andra länder.

Mina inlägg om 70-tals mat har varit populära den här veckan. Kanske är det en trend eller annars längtar många efter lite robust mat som ända inte är den gamla svenska husmanskosten. 

Här är en gammal favorit i vår familj som jag gjorde första gången på en köksutbildning 1972. 

Chilensk makarongryta

Vill du lösa min senaste bokrecension så hittar du den här Alltid vid din sida av Nikola Scott. Den här veckan upptäckte jag att mina bokrecensioner nu också finns på bokbloggar.se                                                                                                     

Önskar alla ett bra avslut på veckan! 
 
(null)
 
Nu återvänder livskraften
 
 
Nu börjar vårens längtan till havet komma och det är snart dags för en utflykt med fika och sittunderlag. Jag vet inte hur många gånger jag suttit på den där bron och fikat, sommar, höst, vinter och vår. Varje sekund där på bron är en upplevelse som sedan finns kvar.
 
 

"Gör medveten närvaro till en naturlig del av livet. Det kommer att förändra hela din närvaro"

                                                                                                                   Mats och Susan Billmark

 
 
 

Kommentera här: