basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Att shoppa smått är att tänka stort

Publicerad 2014-08-23 09:04:00 i Allmänt,

Jag tycker om att handla lokalt och söker alltid efter nya favoriter som har kopplingar till närområdet. Tynderö Kryddbod är som många redan vet en av mina favoridbutiker. Jag använder många av bodens kryddblandningar i mitt kök och under sommaren har BBQ kryddan använts flitigt till grillmarinader. En blandning av olja, soja och BBQ kryddan passar bra till både gris-, fläskkött och grönsaker. 
 
 
På Mias hemsida  www.tynderokryddbod.se finns både kryddor och téer till försäljning. Många av kryddorna innehåller ostronskivling som odlas på gården.
 
 
Hos oss är det oftast svärsonen som sköter grillningen.
Här grillar han marinerad fläskytterfilé.
Foto: Basilica
 
 
Mias företag ingår i Unika butiker  som ger hållbar, lokal och utvald shopping hos unika butiker. Unika Butiker startade i Sundsvall och Timrå hösten 2013 på initiativ av några butiksägare. De ville göra något tillsammans för att uppmuntra fler att handla i fristående butiker. Visionen är att få hela Sverige att handla hållbart, lokalt och utvalt och därmed gynna fristående och privatägda butiker. 
 
 

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela