basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Kontoret i sängen

Publicerad 2013-11-30 11:19:00 i Allmänt,

Jag har skrivit det förrut och jag skriver det igen.
 
Jag älskar lördagar!
 
Eftersom jag arbetar mycket under veckorna så är jag inte så effektiv under vardagskvällar. Jag kommer hem sent och arbetar en del hemmifrån även på kvällstid. Därför blir lördagen den dag när jag kan arbeta på mitt lilla privata kontor. Det klassiska "Kontoret på fickan" blir då för mig, "Kontoret i sängen". Oftast hinner jag med några sidor i en bra bok också. Jag har precis läst ut Karin Wahlbergs bok "Än finns det hopp" och i dag börjar jag läsa "En oväntad vänskap" av Abdel Sellou. Jag vet att filmen fått positiv kritik så jag har stora förhoppningar på boken.
 
Pugh Rogerfeldt besökte Bokens Afton på Akademibokhandeln i torsdags. Gubben och jag satt i publiken tillsammans med ett stort antal äldre fans. Jag såg Pugh live första gången för 40 år sedan och han har alltid varit en av mina favoriter. Med tiden skall jag läsa hans bok men det jag tog med mig från den här kvällen var hans humor och hans ödmjukhet. Som min idol är han vid 66 år ålder "still going strong" (tror att han är född 1947).
 
Min hälsa och 5:2 har inte kännts rätt under en tid men den här veckan har allt fungerat bra. Ägg, soppor och sallader har fyllt :2 dagarna och jag har förhoppningar om att nästa vecka skall bli lika bra. Ser inte det här som en diet utan som en metod som rätt använd kan ge mycket positiva effekter. Mitt tips är att se till att frysen, skafferiet och skrivbordslådan alltid är fyllda med olika soppor som grönkålssoppa, tomatsoppa, pumpasoppa, grönsakssoppa, gulaschsoppa, sparrissoppa m.m. så att chanserna till fusk minimeras.
 
Det skall vara enkelt, smaka gott och kännas meningsfullt.
Annars hittar vi oftast en orsak till att det inte fungerar.
 
Ni vet väl att den största sannolikheten till en beteendeförändring är att det ger en direkt positiv respons. 
Vilket är lätt att översätta till sött och gott i munnen.
 
Nu skall jag fortsätta min lördag med en lässtund, en djupdykning i min skräpkammare, en träff med prinsessorna och sist men inte minst, en middag på restaurang med gubben. 
 
JIPPI.
 
 
Ett tips inför glöggminglet.
Köpt pepparkaksdeg, skållade mandlar och småbrödformar.
 
 

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela