basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

I mitt kök..............

Publicerad 2011-07-28 10:38:00 i Allmänt,

Cross-cooking var namnet på ett projekt som avslutades 2008 med avsikt att återupptäcka och bevara matlagningstraditioner i olika delar av Europa. Målet med projektet var att bidra till ökat kunskapsutbyte och samhörighet mellan generationer och kulturer.

 

Projektets bakgrund var att den "gamla" kunskapen och de traditionella färdigheterna hotades av nedvärdering och glömska. Traditioner omfattar många olika delar, som livsmedelsproduktion, tillredning och matlagning. Men det omfattar också  aktiviteter och festligheter som hänför sig till säsong, råvaror och olika sociala evenemang. Alla de här aktiviteterna bidrar till att bevara levande kulturmiljöer och ger en känsla av gemenskap.

Den här informationen som jag hittat hos Martaförbundet trycker jag på "gilla" knappen för.


Visst är det spännande att göra matresor men det är också viktigt att vi bevarar våra egna kunskaper och traditioner. Personligen har jag en stor förkärlek till äkta HÄLSINGEOSTKAKA, som naturligtvis smakar godast serverad med saftsoppa i gröngräset på en fäbodvall i min barndoms HÄLSINGLAND.


 

I MITT KÖK serverades en regnig dag i juli.
Tomatsoppa med inspiration från Turkiet och ett bondbröd med anor från Grekland.

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela