Söndag och tack för alla besök.

Söndag igen och jag börjar mitt inlägg med ett Tack

Tack till alla som läser boktips, recensioner och författarinlägg. Veckans besök har varit många och de ökar vecka för vecka.

Jag vill också tacka för alla intressanta konversationer jag har med författare och bokinstagrammare via kommentarer och mejl. Det innebär en hel del arbete att läsa och skriva om böcker, men är helt klart värt det (alla dar i veckan) när så många är intresserade av att läsa inläggen.

Eftersom intresset från författarnas sida också är stort så kommer jag fortsätta med författarpresentationerna. Onsdagarna är inbokade under april och maj men det kommer också en sommar och en höst. Är du författare och vill göra en prestation av dig och din/dina böcker så skicka ett meddelande till basilica@live.se eller på instagramkontot @basilica55.

 
Ämnet tacksamhet kom upp under fredagens restauranglunch med familjens äldsta dotter och hennes man. Ett samtal som gav många efterföljande tankar.

I samband med terrotdådet på Drottninggatan i Stockholm 2017 så skrev jag här om tacksamhet. Jag var då tacksam över att ingen av mina anhöriga befann sig bredvid Sergels torg den där dagen men också över allt arbete som alla yrkesgrupper och civila snabbt satte igång och som visar att Sverige har beredskap. 

I dag, några dagar efter att en 39-årig pappa sköts till döds i en gångtunnel i Skärholmen så har jag samma tankar. Jag känner för de anhöriga och alla som lever i områden där barnen inte kan leka fritt och vuxna inte vet om det vågar gå till affären. Platsen där mannen dog är nu fylld av ljus och blommor vilket ändå ger hopp om vår framtid. Den kärlek som människor visar, i en tid där kampen mot det onda gör att alla behöver varandra extra mycket.

De bästa vapnet i kriget mot ondskan är tacksamhet för det vi har, kärlek till våra medmänniskor och att arbeta tillsammans för det goda.

(null) 

Som förälder är det viktigt att ha koll på barnens umgänge. Än så länge umgås Lille H med rätt oskyldiga kompisar och han ser också ut att trivas i deras sällskap.

(null)  

Den här veckans bjöd på ännu en teaterföreställning. Sundsvall gästades av Riksteatern Norrbotten med Kööksi show som roade oss med elände, galenskap och musik i en enda tornedalska röra. På scenen Klara Pasma, Kim Gustafsson och Erling Fredriksson som alla var duktiga skådespelare och musiker.

(null) 

Snön ligger fortfarande kvar på vår lilla sjö. Förhoppninsvis ska den sol vi haft de senaste dagarna ta oss närmare vår och öppet vatten.

Dela med dig av din kärlek och tacksamhet.

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA

Tack för att du läser!