”Rensa i röran”

 Jag planerar för en flytt. Efter 28 år på stora ytor är det dags att söka sig vidare till ett mer komprimerat liv. Det här ger mig chansen att ”rensa i röran” på ett mer grundligt sätt, men kräver också kraft, energi och beslutsamhet.

Det här är en process som jag försöker att göra på ett lugn sätt. Det känns konstigt att rensa bort en stor del av min och min familjs liv, men jag försöker att ta mig igenom låda för låda och skåp för skåp. I några av skåpen och garderoberna ligger en del ömtåliga och även dyrbara saker och väntar på min uppmärksamhet. När det nu är dags att plocka fram det jag sparat under många år så blir det kanske inte riktigt som sakerna tänkt sig. Men efter en tur till Erikshjälpen så får de förhoppningsvis en bättre position i någon annans hem och jag får gott om plats i ett mindre boende.

För att öka energin i mitt rensande så använder jag mig av en del tips som webbkurserna ”Feng Shui på lätt sätt” delar med sig av. I deras kostnadsfria webbkurs "Nyfiken på Feng Shui" hittande jag också en del tips om att "rensa i röran". När det känns extra motigt så öppnar jag några fönster och släpper in frisk luft. Enligt Feng Shui ger det omedelbar respons från Chi som sätts i rörelse i alla rum och drar in i alla vrår. Det ger Chi mer svängrum och mig mer enegi. Efter några djupandningar i den friska svala luften så känns det faktiskt mer motiverande att kavla upp ärmarna och sätta igång igen. Men tiden går, skåpen är många och jag har insett  att mycket borde varit gjort redan i går.

Jag tar gärna emot fler tips som underlättar min rensning! 

Har du några tips?

Länken till ”Nyfiken på Feng Shui” finns HÄR och Facebooksidan hittar du HÄR.

 
Det är inte alltid så lätt att skiljas från saker man tycker om.
Jag sparar på så många udda älsklingssaker.
Att bli förälskad i en sten är inga problem för mig.