basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

”Rensa i röran”

Publicerad 2016-09-24 10:48:00 i Allmänt,

 Jag planerar för en flytt. Efter 28 år på stora ytor är det dags att söka sig vidare till ett mer komprimerat liv. Det här ger mig chansen att ”rensa i röran” på ett mer grundligt sätt, men kräver också kraft, energi och beslutsamhet.

Det här är en process som jag försöker att göra på ett lugn sätt. Det känns konstigt att rensa bort en stor del av min och min familjs liv, men jag försöker att ta mig igenom låda för låda och skåp för skåp. I några av skåpen och garderoberna ligger en del ömtåliga och även dyrbara saker och väntar på min uppmärksamhet. När det nu är dags att plocka fram det jag sparat under många år så blir det kanske inte riktigt som sakerna tänkt sig. Men efter en tur till Erikshjälpen så får de förhoppningsvis en bättre position i någon annans hem och jag får gott om plats i ett mindre boende.

För att öka energin i mitt rensande så använder jag mig av en del tips som webbkurserna ”Feng Shui på lätt sätt” delar med sig av. I deras kostnadsfria webbkurs "Nyfiken på Feng Shui" hittande jag också en del tips om att "rensa i röran". När det känns extra motigt så öppnar jag några fönster och släpper in frisk luft. Enligt Feng Shui ger det omedelbar respons från Chi som sätts i rörelse i alla rum och drar in i alla vrår. Det ger Chi mer svängrum och mig mer enegi. Efter några djupandningar i den friska svala luften så känns det faktiskt mer motiverande att kavla upp ärmarna och sätta igång igen. Men tiden går, skåpen är många och jag har insett  att mycket borde varit gjort redan i går.

Jag tar gärna emot fler tips som underlättar min rensning! 

Har du några tips?

Länken till ”Nyfiken på Feng Shui” finns HÄR och Facebooksidan hittar du HÄR.

 
Det är inte alltid så lätt att skiljas från saker man tycker om.
Jag sparar på så många udda älsklingssaker.
Att bli förälskad i en sten är inga problem för mig.

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela