Hummus med soltorkade tomater - fyllda snackpaprikor - ett alternativ inför julen

För en tid sedan såg jag ett recept på Hummus med soltorkade tomater och nu har jag äntligen testat. Jag har gjort hummus på olika recept under åren men det här var väldigt enkelt och mycket gott. 

1 burk Kikärtor
(
eget kok, frysta eller köpt förpackning/burk
1 avrunnen förpackning är ca 240 g 

4-5 hackade soltorkade tomater (här använde jag tomater som jag själv lagt in i olja)

1 msk olja (orginalrecept 1/4 dl)

Mer olja eller vatten för att få rätt konsistens kan behövas

1/2 eller 1 liten klyfta pressad vitlök 

Ca 0,5 tsk salt

Peppar, spiskummin och 1-2 tsk pressad citron efter smak.

Skölj kikärtorna om det är i förp/burk och mixa med tomater och olja/vatten till bra konsistens. Jag smakar sedan av med vitlök, salt, kryddor och citron för bästa smak.

Det här receptet är halv sats och innehåller lite mindre olja än originalet.

Det recept som Birgitta Höglund tipsade om i Facebookgruppen Låt bönor förändra ditt liv och som inspirerade mig kommer från Familjen Wihlgaard och det hittar du här.

 
Hummusfyllda snackpaprikor med saltgurka.
Upplägget kan göras bättre, det här var söndagens snabblunch hos oss.

Det finns många tips på olika hummus för julbordet (rödbetor, saffran m.m) men de här små snackparikorna borde fungera bra som ett vegetariskt alternativ på årets julbord. Kanske den mindre mängden vitlök så att den inte tar över när flera rätter blandas.

Här finns fler tips på hummus tex. med rödbetor:

Låt bönor förändra ditt liv: kokboken 
Författare:
 Birgitta Höglund, Lars-Erik Litsfeldt, Patrik Olsson
ISBN: 978918891747Utgivningsdatum: 2020-07-28
Förlag:  Bladh by Bladh

Birgitta Höglunds mat




Visa fler inlägg