En söndag i april

Kanske behöver inte pensionärer ledighet, men vi kallar ändå  våra små utflykter för semester. Att under några dagar promenera runt i olika städer har blivit en trevlig vana som vi gör några gånger om året. Vårens utflykt gick till Östersund, två timmar med tåg från Sundsvall. Jag har besökt den här staden massor av gånger som barn och som tonåring. Men ändå är det som18 åring den satt sig kvar i mitt minne. Det är 50 år sedan Abba vann Eurovision Song Contest med Waterloo. Jag var 18 år och firade påsken i Jämtlands fjällvärld med dans och maskerad på Hedman hotell som tragiskt brann ner några år senare. Waterloo spelades varje kväll och jag träffade en ny vän från Östersund och sedan besökte jag stan ett flertal gånger. Som vuxen återvände jag till Östersund som student på Mittuniversitet och staden fick en annan betydelse. Nu är jag tillbaka som tågluffande pensionär och möter Östersund med helt nya ögon. Hotellet är detsamma som under studietiden. 

För oss som alltid åkt runt som turist med bil är våra pensionärsturer annorlunda. Att ta sig fram med tåg och bara ha den packning som ryms i en ryggsäck är någonting helt annorlunda. Vi blir aldrig för gamla för att söka efter äventyr, men kanske krymper kraven och tacksamheten är stor över att kunna ta sig fram mellan tågstationen, hotellet och olika aktiviteter.  Mellan besöken på Jamtli, butiker och restauranger finns tid för bokläsning och stickning. När kraven inte är så stora blir de här små miniturerna något som bryter livets gilla gång och ger energi och kraft för en fortsatt vardag. 

 
Har du något knep för att enkelt bryta vardagen och tanka energi?
 

Jag har ätit massor av Ceasarsallader under åren. Efter några år var jag nu tillbaka på #norrastation i Östersund och kan konstatera att deras Ceasarsallad är en av de bästa.

 
 
Under veckan hade Vängåvans Bokhandel besök av Jonas Moström och Arne Dahl. De hade försläpp av deras gemensamma deckare Skaparen. Boken kommer under veckan och naturligtvis ska jag läsa och recensera. Dammråttorna på bokhandeln ville självklart vara med på ett foto tillsammans med författarna. Om det skulle vara seriöst eller busigt hade de svårt att samsas om, så det blev både och.

Skaparen
Författare: Jonas Moström, Arne Dah
ISBN: 9789189820807
Utgivningsdatum: 2024-04-23
Förlag: Bookmark Förlag

På resan  har jag haft med mitt resekitt med garn och stickor för mössor till bebisar i Ukraina. Två och enhalv mössa blev det den här helgen.

Nu väntar en ny vecka och nya utmaningar.

Trevlig fortsättning på söndagen!