basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Vårsol och nya promenadvägar

Publicerad 2017-03-27 16:47:00 i Allmänt, Hälsa,

"Tre svarta ekar ur snön.
Så grova, men fingerfärdiga.
Ur deras väldiga flaskor
ska grönskan skumma i vår."

Tomas Tranströmer

 
Jag har bott i samma bostadsområde i över 35 år och promenaderna har blivit ganska enformiga med åren. Området kring Norra Berget har varit min favorit, men jag har också gjort korta turer runt Hagas villaområden och längre turer mot lugnet på kyrkogården i Bydalen. De här promenaderna har under åren varvats med ärenden till Sjukhuset, Skönsbergs centrum och Stenstan som alla tre legat på femton minuters gångavstånd.
 
Nu jagar jag på nya marker och söker nya favoriter. En av dem har snabbt blivit den vackra vägen kring den lilla Sticksjön. Det tar mig trettio minuter från dörr till dörr och passar mycket bra som vardagsmotion. Än har inte fåglarna kommit men våren och värmen framträder allt mer i området. Utefter den slingarande gångvägen har jag möjlighet att ta av för att göra några inköp i vår ICA-butik eller för att hämta barnbarn på förskola och fritids.
 
Nytta med nöje -  att slå två flugor i en smäll, det passar mig.
 
 
   Härlig promenadväg i vacker natur
 
Källa: Sommarlätt ”Klanger och spår”, (1966)

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela