basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Tervis Medical Spa - en oas för kropp och själ

Publicerad 2019-04-30 03:00:00 i Allmänt, Hälsa, Logoterapi, Viktväktarna,

Nu är vi hemma igen efter en 9 dagars resa till Estland. Tervis Medical Spa ligger 13 mil från Tallin och under en vecka har vi haft möjlighet att prova på ett flertal av deras 50 hälsobehandlingar. Förutom behandlingarna finns simbassäng  och relax med ett stort antal olika bastun som aroma, infra, salt, ånga med eukalyptus, bubbelbad och japanskt bad med 41 gradigt vatten. För den som har extra kraft finns tillgång till GYM, vattengympa och många andra olika gympapass varje dag. Sedan finns naturligtvis möjligheterna att köpa till ansiktbehandling, manikyr, pedikyr, olika blodprover, EKG, gynundersökningar m.m. m.m.

Som ni säkert redan har räknat ut så har min ork och energi inte räckt till hela det här utbudet. I mitt paket med helpension ingick två läkarbesök och tre behandlingar varje dag.
Utifrån läkarens ordination så har mina 18 behandlingar varit de här:
1 helkroppsmassage  45 min
6 massage nacke och ländrygg  23 min
2 besök i saltkammare
3 pärlörtbad med lavendel och eukalyptus
1 helkropps lerinpackning
1 virvelfotbad
1 parafinhandbad
2 parafininpackningar nacke och ländrygg
1 TENS behandling med ström

Det här tog en stor del av mina dagar som jag sedan förstärkte med  strandpromenader, simning, bastubad och några utflykter med buss för att se mig omkring i stad och på landsbygd. Pärnu är en vacker stad som ligger vid Pärnuviken och är Estlands populäraste bad-och kurort. Den första badanläggningen öppnade 1893 och många gäster kom då från Sverige och Tyskland, men efter kriget när Estland ockuperades kom de flesta besökarna från andra delar av Sovjetunionen.

Här finns också ett flertal cafeer och barer, buffé och á la carte restauranger. Den estniska maten är enkel och ganska smaklös men där fanns en del rätter som glimmade till lite extra. Grundlivsmedlen är av fin kvalite, men när det gäller hanteringen finns mycket mer att önska. Som viktväktare blir det inte så lätt när alla grönsaker är överkokta och alla sallader indränkta i något oidentifierbart. Däremot fanns alltid frukt, bakverk och desserter framdukade vilket ger valmöjligheter för alla. Som en extra guldkant serverades ett glas champagne till varje frukost. Med facit i hand så gav resan ett par kilo + på vågen, men det kan det vara värt och jag ser den här veckans upplevelser som en boost för mitt fortsatta liv :-)

  (null)

 

(null)

 

(null)

 
 
 

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela