Än porlar mörka vatten av Susanne Fellbrink

Missa inte årets sista boktips! 
Än porlar mörka vatten av Susanne Fellbrink

Det är alltid roligt att tipsa om böcker som är skrivna av norrlandsförfattare och ännu roligare är det om författaren kommer från Sundsvall. Susanne Fellbrink har skrivit fem böcker med många fina miljöbeskrivningar från vår stad. Hon använder ofta kända platser som gör att det är lätt att lokalisera sig även för den som bara turistat i stan.

Jag har tidigare skrivit om Susanne Fellbrink som en av mina favoritförfattare. Nu har jag läst den femte boken i serien om Cilla Fallander och kan bara säga att hon har gjort det igen. Med råge, för den här boken är ännu bättre än de fyra andra och jag längtar redan efter den sjätte boken i serien.  

Seriens tidigare böcker är mysdeckare, men den här är mer en thriller än mysdeckare för mig. Det lägger sig en obehaglig spänning över handlingen som Susanne lyckas lyfta fram och hålla kvar ända till bokens sista kapitel. Handlingen känns både realistiskt och verklighetsförankrat. Att skriva om musikbranschen är Susanne Fellbrink redan trygg i men här får också sjukdomstillstånd som ALS och mytomani ett stort fokus, vilket påverkar min läsning på många olika sätt.

Anders Kapp har skrivit en riktigt intressant recension på kapprakt.se Läs den om du vill veta mer om bokens handling.

Nyårsafton 2021 gjorde jag en kortintervju med Susanne Fellbrink. Du hittar den och mer om hennes tidigare böcker via den här länken. 7 snabba frågor till Susanne Fellbrink.

Gott Nytt År!

 


Visa fler inlägg