Vila, skriv och läsglädje, dans, hantverk, kraft, mod och svett

Jag brukar aldrig börja med rubriken när jag skriver ett inlägg. Den dyker oftast upp när hela texten har tagit sin form, men i morse fanns den där redan vid frukostbordet. Jag har sedan lång tid tillbaka, bestämt mig för att tillbringa några dagar i slutet av september med att skriva, läsa, handarbeta och vandra i fjällen. Allt det där som jag så gärna vill, men inte alltid hinner. Hemma, i vardagen, när alla skall och måsten är gjorda har då kraften och orken oftast tagit slut.
 
Nu har jag sakta hittat sömnen igen, den där lugna sömnen som gäckar och driver med mig så ofta hemma. Jag har plockat fram min halvvirkade dörrmatta och virknål ur en UFO-kasse som länge legat i förrådet, dansat med universum, lyssnat på Camilla Läckbergs Häxan i 18 av bokens 23 timmar, skrivit ett flertal biografiska texter, planerat för nästa veckas cirkelstart och lämnat respons på andras texter. På eftermiddagarna har jag, vandrat, kättrat, balanserat, krypit, svettats och njutit av porlande vatten som speglat höstens färger.
 
 
"Vila, skriv och läsglädje, dans, hantverk, svett, kraft , mod och svett".
En bra rubrik på bra dagar.
 
 
 
"Meningen med livet"
”Att vara människa är att vara i värden. Kreativa värden som innebär att göra gott för andra av sitt goda hjärta utan att förvänta sig något tillbaka av den personen, upplevelsevärden som betyder att vi njuter av något samt inställelsevärden som är att vi accepterar situationen och väljer vilken attityd vi har till den. En människa kan styra sitt liv genom att välja att tänka på goda saker och händelser i sitt liv. Det är viktigt att samla på goda upplevelser som man kan ha glädje av senare i livet särskilt då livet känns tungt.”
 
Den här texten är skriven av Marianne Staaf-Gälldin och finns att läsa på logoterapi.se 
Visa fler inlägg