Grillning på altanen och att handla lokalt.

För mig skall mat vara enkelt och gott men också gärna så mycket lokalt som det går. Kött från djur som betat nära mitt barndomshem och en kryddblandning från en lokal butik nära stugan vid havet känns bra.

Efter att ha levt i storfamilj med välfylld kyl och frys under midsommar så är vi nu bara två i hushållet i stan. Jag har en otrolig respekt för eld/grillning och ibland blir det lite väl mycket tycker min familj. I den här värmen så är det därför skönt och praktiskt att plocka fram vår elgrill.

Jag har köpt grillskivor direkt från slaktaren och paketerat dem två och två i frysen. Enkelt att tina och krydda för en middag på altanen för två personer. Grillsåserna ligger också klara i frysen, kryddsmöret likaså och kryddningen varierar men alla blandningar kommer från vår lokala kryddbod. 

Kött och kryddsmör från Åsanders köttbutik i Matfors (finns på Facebook)

Kryddblandningarna jag använder är Husets Röda, BBQ och Fågel, fisk eller mitt i mellan från Tynderö Kryddbod.

Grillsåserna kommer från Birgitta Höglunds Grillbok och ett gammalt klassiskt recept ur Vår Kokbok (recept här)   

 
 
ISBN9789188615121
 

Midsommarhelgens hamburgare med tortillabröd och bönor.