basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Hälsa 1915

Publicerad 2011-03-30 19:45:00 i Hälsa,

Diskussionerna om vilken kost som är den bästa för oss pågår ständigt och även om jag har ett stort intresse av ämnet så tänker jag inte vidareutveckla min min syn på saken här och nu. Men i dag hittade jag en av mina gamla kokböcker i en bokhylla och kunde inte undgå att börja bläddra i den och än en gång förundras över både recept och ingredienser.

Vegetarisk Kokbok av Ellen Turner från 1915.

 
Boken ärvde jag efter min mormor som gick bort på 70-talet
och den har sedan dess följt mig.
Lite lustigt med det ..............vissa böcker använder man som kokböcker och andra som kvällslektyr.

"På ingen annan kost kan människan leva så frisk och oftast även med sådan säkerhet återvinna den förlorade hälsan som på den blandat vegetabiliska kosten, när denna är grundad på vetenskapliga principer"
Citat ur bokens förord.


I boken kan man hitta recept som Morotskroketter, Rispastejer med kaprissås, Piroger med sockerrötter, Italiensk potatis, Fikonpudding, Vitkålssallad, Makaronisallad med pepparrot och Tomatkroketter.

Kanske något för torsdagens middag.

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela