basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Söndagsbetraktelse

Publicerad 2021-10-31 10:15:42 i Allmänt,

Söndag och tid för återblick efter en vecka som varit lite upp och ner. 

I natt ställdes klockan tillbaka och jag har en timme extra tid att lägga på det som inte annars hinns med........men den lär gå fort den också, som tiden alltid gör.

Kanske är den här timmen bäst att utnyttja  till vila.

Tomas Sjödin skriver i sin bok "Det händer när du vilar" att "vilan är en bro mot möjligheter". Hans tankar om att vila inte handlar om att släppa taget passar mig. Han skriver att vilan flyttas från först till sist, att vila innan man behöver återhämtning och att vila innan krafterna tagit slut. 

Min onda arm spökar fortfarande (passande på halloween 👻 ) så jag går på halvfart med det mesta. Jag saknar nu skogen och tiden för bär och svampplockning, men tiden har sin gilla gång och förhoppningsvis så kommer det en ny höst.

"Hösten bär mer guld i fickan
än alla andra årstider"
- Jim Bishop -

 
 
Så här ser veckans besöksstatestik ut:

1basilicablogg.se/2019/november/lorans-fiskgryta-soppa-i-repris-och-dagens-boktips.html

2basilicablogg.se/2021/september/rakna-hjartslag.html

3basilicablogg.se/2021/october/den-omansklige-av-jonas-mostrom.html

1. Lörans fisksoppa (som de flesta veckor)
2. Räkna hjärtslag av Katarina Widholm
3. Den omänsklige av Jonas Moström

 

 
Du kan också läsa recensionen Räkna Hjärtslag av Katarina Widholm hos Vängåvans Bokhandel. Klickar du på bilden så kommer du vidare dit.
 
Recensionen av Helen Wighs nya bok Jordoffer finns också hos bokhandeln. Klickar du på  bilden så kommer du vidare.
 
Önskar dig en bra söndag!
Dela gärna med av Dina tankar kring Mina betraktelser. 

 

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela