Äntligen en söndagsbetraktelse

En liten tillbakablick på en vecka som varit välfylld av vardagsbestyr, men också av det som ger livet en extra dimension. Jag har skrivit många gånger om min passion för skogsvägar och nu börjar den tid på året som jag älskar mest. Veckans skogsbesök gav både hjortron och blåbär och en liten skörd av årets första kantareller. Jag skulle ljuga om jag tog åt mig äran för allt, det mesta av bären plockade gubben medans jag satt vid en skogsglänta med min stickning och lyssnade på en talbok. Men kantarellskörden den var bara min och gav verkligen mersmak inför hösten.

(null)

Här är mitt tidigare inlägg om Landskapet i mitt hjärta.

Det är väldigt spännande att följa hur årstid och även andra yttre faktorer påverkar besöken här. Nu mognar vinbären och receptet till vinbärsgelén utan socker ligger högst upp även den här veckan. I torśdags satt Anna Jansson i godmorgonsoffan i TV och berättade om sin nya bok i serien Bergslagen blå och det gav direkt genomslag på min blogg. Besöksantalet till sidan om de tre tidigare böckerna ökande snabbt under dagen. Den annars så trogna fisksoppan får nu nöja sig med att ligga på tredje plats, men kommer säkert snart att toppa listan igen när vinterkylan kryper närmre.

Mest lästa inlägg senaste veckan

1basilicablogg.se/2021/september/vinbarsgele-utan-vanligt-socker.html

2basilicablogg.se/2021/august/bergslagens-bla-1-2-och-nu-3-av-anna-jansson.html

3basilicablogg.se/2019/november/lorans-fiskgryta-soppa-i-repris-och-dagens-boktips.html

(null)

Lördagen bjöd på sol och en mysig eftermiddag på altanen med bonusdottern och respektive. Ett litet försenat födelsedagsfika med hjortronkaka, rabarberpaj och gräddig vaniljsås. 

Min vän fläkten kom väl till pass.       

(null)

Det är inte svårt att äta lågkolhydratkost när goda vänner bjuder på fredagsmiddag. Grillad entrecote, egenodlad grönsallad och en hemslagen bea som smakade gudomligt. 

Köttet på sidan är till gubben.😊

 

 

Visa fler inlägg