I Selma Lagerlöfs fotspår

Jag har tidigare skrivit om mitt medlemskap i Litterär Sällskapet. Under våren var Selma Lagerlöf ett aktuellt ämne i gruppen där vi först läste Anna Karin Palms biografi "Jag vill sätta världen i rörelse" , träffade bokens författare och därefter fick möta Görel Crona i föreställningen "Selmas samlade vrede". Bokens innehåll och föreställningen gav många tankar och en helt ny bild av Selma Lagerlöf än den författare och sagotant jag tidigare bekantat mig med. 
 
Det här gav mig en tanke om att ännu en gång besöka Mårbacka och de trakter som formade och gav Selma Lagerlöf inspiration till de böcker som jag tidigare läst eller sett filmatiserade på TV, bl.a. Gösta Berlings saga och romansviten om Löwensköldska ringen. 
 
Nu är vi hemma igen efter några dagars rundtur i det vackra landskapet Värmland. Efter att fått ställa in en flygresa till norra Spanien och en båtresa till Tyskland valde vi en svemester med egen bil utifrån de restriktioner som är aktuella för tillfället. Inte alltid det enklaste, när ett stort antal andra svenskar gjort ett liknande semesterval. Men jag fick nu tillfälle att följa författarinnan i hennes Värmländska fotspår och den här gången med större inblick och mer information om personen Selma. Man brukar säga "Att läsa är att resa " och visst stämmer det, men att resa i litteraturens värld är inte så tokigt det heller. 😊
 
"Jag vill sätta världen i rörelse", Anna Karin Palm,   Albert Bonniers förlag, 681 s)  Inbunden, 9789100145149
 
 
(null)
 
Görel Corona  som Selma Lagerlöf i föreställningen "Selmas samlade vrede"
 
(null)
 
Trädgården i Selma Lagerlöfs barndomshem Mårbacka.
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg