Trädgårdsrummet- feng shui för hälsa

 
"Är du på rätt väg? Tar du dig likt vattnets rörelse fråmåt?" 
 
Mitt svar på de här frågeställningarna är att jag ibland rör mig sakta, likt ett lugnt vattendrag och plötsligt kan rörelsen öka och mer liknas vid en porlande vårbäck. Allt beroende på dagsform och motivation.
 
Det här är ett citat taget ur den nya trädgårdskurs som Mia Österborg och Marianne Jensen Rose släpper inom de närmsta veckorna. Förra våren skrev jag om deras första kurs Feng Shui på lätt sätt i din trädgård. Den delen har gett mig inblick i en ny värld som gör att jag ser på alla trädgårdar på ett helt nytt sätt. Feng Shui i trädgården del 2 är mer omfattande än den första och tar bland annat upp årstider, väderstreck, livsaspekter och mindfulövningar. Trädgårdsrummet är precis som vårt skrivcafé, ett rum för hälsa.
 
Sommar betyder trädgårdsarbete, men också sol, vila och fika i gröngräset. Jag har inte så stora trädgårdskunskaper och inga gröna fingrar heller, men varje försommar känner jag samma glädje inför allt som kommer upp i rabatterna och inför allt som jag skulle vilja se i mina trädgårdare. Att jag nu efter flytten fått ännu en, känns ibland mer som en belastning än lycka, men jag väljer att ta en dag i sänder och göra det som känns bra för stunden. Det växer massor av gullvivor vilt kring stugan vid havet, därför har nu några av plantorna fått följa med in till stan och framtiden får utvisa om de klarar av ett liv i stadens utkant, eller om saknaden av hav blir för stor.
 
Är du intresserad av hälsa, feng shui och trädgårdar så hittar du mer information om Mia och Mariannes kurser på deras hemsida Feng Shui På Lätt Sätt.