basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Reflektion och återblick

Publicerad 2013-09-28 12:13:00 i Allmänt,

Reflektion och återblick är ett bra sätt för mig att verkligen förstå vilken intressant och utvecklande vardag jag lever i. Att dagligen befinna sig mitt i händelsernas centum betyder att jag själv måste ta beslut över vad som verkligen intresserar mig och vad jag skall lägga energin och kraften på.
 
Att möta människor som av olika anledningar behöver reflektera över hur man vill gå vidare i sitt liv är en av mina huvudsakliga arbetsuppgifter. Kanske också en av de mest fantastiska och mest uppskattade arbetsuppgifter som jag har. Att nätverka och att knyta kontakt med nya människor är en annan viktig arbetsuppgift som om jag skall vara ärlig, både tar och ger energi. En sak är säkert, att ingen dag på Kyrkogatan 26 är den andra lik. Hur nästa vecka kommer att se ut har jag ingen aning om i dag, och kanske är det just det som gör min vardag så spännande.
 
Under tisdagen blev jag erbjuden att vara med om att starta upp ett kooperativt företag. Hmmmm, låter spännande och tål att funderas på.
 
I onsdags hölls Globala Sundsvall på Stadshuset. Ett flertal föreläsare avlöste varandra under eftermidagen och kvällen. Jag var där mellan klockan 15.00 och 18.00 för att bland andra  lyssna på Stina Billinger SPP, Jenny Collste Sida, Erik Guldbrandsen Swich Responsible Venyures AB, professor Yvonne von Friedrichs Mittuniversitetet  och Björn Söderberg en av Sveriges mest spännande entrepenörer.
 
På Bokias "Bokens afton" var Kjell Lönnå gäst den här veckan. Han presenterade sin nya bok "Sången är min", och berättade om att det kan vara svårt att  ta sig fram utan att ha papper på att man har gått på en musikskola eller på konstfack. Det har gått bra för honom ändå både som bildlärare och som musiklärare. Men han blev  mer än så, han blev både tv-stjärna och hyllad kör- och programledare.
 
En internationell matmässa på torget har hela veckan gäckat lukt och smaksinne. Jag har under veckan ätit både musslor, vindolmar, oliver och kryddiga korvar. Jag dissade krokodil och känguru även om det var det som lockade många av veckans torggäster,  bland annat min arbetskollega Hans-Olof och sonen BertEmil. Observera att jag inte smakat något av alla de godsaker och kaffebröd som det kryllat av i många av stånden.
 
AGeras ungdomsprojekt "Focus mot framtiden" avslutas den sista september och därför blev fredagslunchen en mysig träff med smörgåstårta och bubblande cider. (Varför måste alla smörgåstårtor vara så feta och gjorda på bröd som förstör en hel eftermiddag :-).
 
Barnpassning är en av veckans trevligaste sysselsättningar och den här vecka har tre av kvällarna fyllts av aktiviteter tillsammans med barnbarn. Spel, pussel och sagoläsning stod på deras önskelista och mormor/farmor hängde naturligtvis med.
 
Jag har full förståelse för att ni nu undrar hur det går med mitt 5:2 upplägg. Jo tack, det fungerar ganska bra. Med Viktväktarnas Gulaschsoppa, ägg, egengjord tomatsoppa, lax, grönsaker och mirakelnudlar så har jag klarat av att äta 500 kcal om dagen två av veckans dagar. De andra dagarna har kryllat av kalorier men jag försöker att ha en viss koll alla veckans dagar. Hur fungerar det för er andra som "äter allt, men inte alltid"?
Trevlig lördag och söndag!
Nu skall jag röra runt i röran och sedan är det dax att vintra i inlandet.
 
 
 
 

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela