Reflektion och återblick

Reflektion och återblick är ett bra sätt för mig att verkligen förstå vilken intressant och utvecklande vardag jag lever i. Att dagligen befinna sig mitt i händelsernas centum betyder att jag själv måste ta beslut över vad som verkligen intresserar mig och vad jag skall lägga energin och kraften på.
 
Att möta människor som av olika anledningar behöver reflektera över hur man vill gå vidare i sitt liv är en av mina huvudsakliga arbetsuppgifter. Kanske också en av de mest fantastiska och mest uppskattade arbetsuppgifter som jag har. Att nätverka och att knyta kontakt med nya människor är en annan viktig arbetsuppgift som om jag skall vara ärlig, både tar och ger energi. En sak är säkert, att ingen dag på Kyrkogatan 26 är den andra lik. Hur nästa vecka kommer att se ut har jag ingen aning om i dag, och kanske är det just det som gör min vardag så spännande.
 
Under tisdagen blev jag erbjuden att vara med om att starta upp ett kooperativt företag. Hmmmm, låter spännande och tål att funderas på.
 
I onsdags hölls Globala Sundsvall på Stadshuset. Ett flertal föreläsare avlöste varandra under eftermidagen och kvällen. Jag var där mellan klockan 15.00 och 18.00 för att bland andra  lyssna på Stina Billinger SPP, Jenny Collste Sida, Erik Guldbrandsen Swich Responsible Venyures AB, professor Yvonne von Friedrichs Mittuniversitetet  och Björn Söderberg en av Sveriges mest spännande entrepenörer.
 
På Bokias "Bokens afton" var Kjell Lönnå gäst den här veckan. Han presenterade sin nya bok "Sången är min", och berättade om att det kan vara svårt att  ta sig fram utan att ha papper på att man har gått på en musikskola eller på konstfack. Det har gått bra för honom ändå både som bildlärare och som musiklärare. Men han blev  mer än så, han blev både tv-stjärna och hyllad kör- och programledare.
 
En internationell matmässa på torget har hela veckan gäckat lukt och smaksinne. Jag har under veckan ätit både musslor, vindolmar, oliver och kryddiga korvar. Jag dissade krokodil och känguru även om det var det som lockade många av veckans torggäster,  bland annat min arbetskollega Hans-Olof och sonen BertEmil. Observera att jag inte smakat något av alla de godsaker och kaffebröd som det kryllat av i många av stånden.
 
AGeras ungdomsprojekt "Focus mot framtiden" avslutas den sista september och därför blev fredagslunchen en mysig träff med smörgåstårta och bubblande cider. (Varför måste alla smörgåstårtor vara så feta och gjorda på bröd som förstör en hel eftermiddag :-).
 
Barnpassning är en av veckans trevligaste sysselsättningar och den här vecka har tre av kvällarna fyllts av aktiviteter tillsammans med barnbarn. Spel, pussel och sagoläsning stod på deras önskelista och mormor/farmor hängde naturligtvis med.
 
Jag har full förståelse för att ni nu undrar hur det går med mitt 5:2 upplägg. Jo tack, det fungerar ganska bra. Med Viktväktarnas Gulaschsoppa, ägg, egengjord tomatsoppa, lax, grönsaker och mirakelnudlar så har jag klarat av att äta 500 kcal om dagen två av veckans dagar. De andra dagarna har kryllat av kalorier men jag försöker att ha en viss koll alla veckans dagar. Hur fungerar det för er andra som "äter allt, men inte alltid"?
Trevlig lördag och söndag!
Nu skall jag röra runt i röran och sedan är det dax att vintra i inlandet.
 
 
 
 
En kommentar
publicerat i Allmänt
Taggar: 5:2 dieten, 5:2 metoden, Bokens afton, mirakelnudlar, må bra
Visa fler inlägg