basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

När vi faller - Johan Rokka spanar vidare

Publicerad 2021-04-28 22:44:00 i Vid pennan - Lästips,

Jag är verkligen trött på kyla, fördelen är att det finns extra tid för innekurande och bokläsning. Läste nyligen i ST om en Novus-undersökning som visade att 27 % av oss läser mer än vanligt nu under pandemin*. Det gäller i hög grad för mig också.

En av mina senast lästa böcker är När vi faller av Gabriella Ullberg Westin som släpptes i mittan av den här månaden och är den sjunde delen i serien Morden i Hudiksvall. Jag har läst de tre sista böckerna och kommer att fortsätta följa serien. Gabriella Ullberg Westin skriver spänningsböcker där karaktärernas liv verkligen påverka mig. De blir inte bara karaktärer i en kriminalserie utan deras levnadsöden berör mig på riktigt. Några personer i den här boken berör mig lite extra, eftersom den handlar om barn och ungdomar. Huvudkaraktärerna Johan Rokka och hans särbo och kollega Jonnas bakgrund och personligheter ger också en extra substans till en redan bra berättelse.

En av Hudiksvalls framgångsrike företagare Jens Hult hittas död uppe vid Högliden. Tillsammans med barndomsvännen Vera  driver de Europas största bitcoin mining pool i ett bergrum i centrala Hudiksvall och deras  omsättning har gått från fyrahundratusen till åttahundra miljoner på fyra år.  

Kriminalinspektör Johan Rokka får fallet på sitt bord och börjar en utredning. Samtidigt kommer en ny kollega till hudiksvallspolisen som påverkar både hans arbete och relationen till Jonna.

Hantverkaren Henry Frisk är ensamstående pappa till sonen Dexter och har under en längre tid arbetat med Jens Hults lyxiga villa. Han har svårt att få ekonomin att gå ihop och när han får chansen till en extra inkomst, även om den inte är ärlig, så lockar det honom stort.

Jens Hults hustru Cecilia och barnen Milla och Wilmer får stor betydelse i utredningen och mannen på motorcykeln, vem är han? Vän eller fiende?

När vi faller är en tragisk historia om vad pengar kan göra med människor, både brist och överflöd kan ställa till problem. Den här boken är som de tidigare jag läst mycket välskriven och spännande. Bra språk och författaren har en berättarteknik som rör sig smidigt mellan karaktärerna och driver handlingen framåt. Jag kan ingenting om bitcoin, bergrum och bitcoingrävare och jag vet inte om jag tänker gräva vidare i det heller, men en sak är säkert, jag väntar med spänning på del 8 i serien.

Gabriella Ullberg Westin är född och uppvuxen i Hudiksvall men bor nu i Stockholm. Hon har studerat kriminologi vid Stockholms universitet och är nu heltidsförfattare. Eftersom jag är uppvuxen i hälsingland och som ung vuxen också besökte Högliden när det var ett danspalats för styrdans, så känner jag lite extra för den här norrlandsdeckaren, eller mellannorrlandsdeckaren som  kanske är ett bättre namn.

När vi faller
Gabriella Ullberg Westin
Utgivningsdatum: 2021-04-12
Del 7 i serien: Morden i Hudiksvall
ISBN: 9789150963472
Förlag: Harper Collins

Inlägg om tidigare böcker i serien HÄR

* Novus undersökning har genomförts på beställning av Sveriges Radios Kulturnytt.

  (null) 


Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela