basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Dalai Lama och HÄLSA

Publicerad 2014-05-31 11:06:00 i Hälsa,

Efter några medicinjusteringar och färre arbetstimmar så börjar nu kraften och energin komma tillbaka. Känns lite som att komma ur en bubbla och hitta nya dimentioner av det mesta. Jag har inte som Ronja Rövardotter gjort årets VÅRSKRI men i torsdags gjorde jag  mitt alldeles egna VÅRRUS. Jag har den fördelen att jag så gott som bor efter tävlingsträckan så lite tjuvträning före onsdagens Vår Ruset kändes riktigt bra. Om vädrets makter vill så blir det en träningsrunda även i dag. Kraft + ledig tid = HÄLSA.

Under veckan blev jag påmind om Dali Lama kloka och tänkvärda ord. Han menar att man måste träna för att hitta balansen i sitt inre och att det kan få oss att leva i förståelse och fred. Vidare anser han att källan till all mänsklig lycka finns i grundläggande humanistiska värden som medkänsla, tolerans, ärlighet och förlåtelse. 

På frågan om vad som förvånar Dali Lama mest svarar han;

 

Människan offrar hälsan för att tjäna pengar,

sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan. 

Hon är så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet.

Följden blir att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden.

Hon lever som om hon aldrig ska dö

och så dör hon utan att någonsin ha levt.


Dalai Lama

Källa: (https://citat-och-ordsprak.se/)
 
 
Vilka tankar väcker Dalai Lamas ord i dig?
 
 
 
  

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela