basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Årets "adventskrim"

Publicerad 2014-11-29 11:06:00 i Allmänt,

Dagens inläggstema blev spontant böcker och årets advenskrim för mig är Björn Perssons bok "Som man sår får man skörda"  som är en kriminalroman där handlingen rör sig i trakter som känns välbekanta. Orter som Fors Luggsta och Racksta samt travbanan Åkern upplevs som misstäkt nära min vardag och gör att boken känns lite extra rolig att läsa. Björn har skrivit boken till minne av sin pappa Benny som jag kände mycket väl en gång i tiden. Just nu följer jag polisinspektör Stig Elofsson när han motvilligt tar på sig ansvaret för mordutredningen på Folke Valdemar Boman och Lennart Lenny Eriksson på hans första vikariat som reporter på tidningen Extrabladet. En bokupplevelse där jag ofta ler igenkännande :-). 
 
Ett annat lästips är en favorit i repris. För några år sedan gjorde jag ett inlägg om Linda Olssonhs rosade bok "Nu vill jag sjunga dig milda sånger". Boken berörde mig mycket och när jag för en tid sedan fick hela berättelsen kring boken berättad för mig direkt av författaren på en författarkväll så kom känslorna tillbaka. Spännande med en författare som debuterar vid 57 års ålder. Hon har skrivit många fler böcker nu och jag har läst några av dem men för mig och för många andra också vad jag förstod (boken har översatts till väldigt många språk) så är det något speciellt med den här boken.
 
 
 
 
Trevlig första advent!
 
 
 

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela