basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Ingen minns en fegis och boken "Går genom vatten går genom eld"

Publicerad 2019-07-30 13:13:01 i Allmänt, Vid pennan - Lästips,

Ibland får jag infall att göra saker som jag aldrig trott mig själv om och på något sätt så blir jag lika förvånad efteråt varje gång.

Om man inte vågar prova något nytt, så kan man ju gå miste om något väldigt bra och ingen minns en fegis.

Games of Thrones – inget för mig. Krig, våld, blod och allmänt äckliga karaktärer och scener.  När seriens sista avsnitt hade sänts efter åtta år, fick jag plötsligt en ingivelse att kika på det första avsnittet och jag var fast. Otaliga timmar och åtta säsonger senare har jag nu satt den på min lista över favoritserier. Under tiden har jag jobbat med att analysera varför jag suttit där och nedlåtit mig till att se allt detta våld. Tyvärr har jag ännu inte kommit på något bra svar på den frågan.

Sagan om Isfolket – skämslitteratur i pocketform – inget för mig. Plötsligt kom tanken att kanske, kanske, skulle jag kunna lägga in någon av böckerna mellan alla andra titlar jag läser. Så blev det och nu har jag precis läst klart del tre och min magkänsla säger att jag troligtvis kommer att påbörja en ny bok av seriens 47 titlar redan i dag.

I min värld av böcker har jag stor hjälp av min egen "Violen från Flen" som jag skrivit om tidigare. Hon ger mig både boktips och boklån och min bokkorg och mitt nattduksbord är alltid överfyllt av böcker. Men jag väljer också ofta en ljudbok från Storytel eftersom jag då kan göra något annat samtidigt som att virka, sticka eller promenera. Jag är ju kvinna och även om jag nu är pensionär så är jag fortfarande riktigt bra på att göra flera saker samtidigt för att hinna allt som jag vill göra.

Dagen recension är "Går genom vatten går genom eld" av Christian Unge. 

Det här är den första delen av en thrillerserien i sjukhusmiljö. Christian Unge är läkare och har arbetat för läkare utan gränser. Han har tidigare skrivit en thrillerserie från Afrika om kirurgen Martin Roeykens. I den här serien står läkaren Tekla Berg som huvudkaraktär, hon arbetar på Nobelsjukhuset i Stockholm och  har en del speciella förmågor som hon på eget bevåg förstärker på kemisk väg. Bokens innehåll är en blandning av eld, ryska maffian, korrumperade poliser, heroin, mc gäng  och syskonkärlek. Tekla lyckas finnas på rätt ställe vid flera tillfällen, vilket driver handlingen framåt mot ett antilkimax där flera av bokens karaktärer gör upp. Det här är inte den bästa bok jag läst men ändå underhållande, en hel del medicinska facktermer kan bli lite tjatigt i längden, men eftersom jag är gammal vårdpersonal så gör det också sjukhushandlingen trovärdig för mig.  Mer trovärdig än det som handlar om ryska maffians Viktor Umarov och hans brokiga familj. En godkänd sommardeckare.

Vad läser du i sommarvärmen?

(null)Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela