basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Att vara i tillit

Publicerad 2018-01-27 14:25:00 i Allmänt, Hälsa, Logoterapi,

Efter mer än tre månaders vila så börjar jag fungera bättre i vardagen. Lugnet, promenaderna och naturligtvis en hel del mediciner har hjälpt mig åt rätt håll. Att vakna utan huvudvärk och inte behöva ta värktabletter för att kunna klä på sig är en mycket bra början på ett nytt år. Jag vill inte bli ett offer för rädslan och dess olika uttryck. Rädslan att inte hitta balansen, orken och kraften att leva ett bra liv, som jag burit med mig så länge. Jag börjar nu mer och mer våga leva i tillit. 
 
Telefonen och Ipaden har jag använd den senaste tiden men min dator har fört en lugn tillvaro i ett hörn i sovrummet, men nu börjar dimman sakta lätta och skrivlusten återvända. Jag ser fram emot en ny vår, att kunna läsa böcker, uttöka mina friluftsaktiviteter och orka lägga mer arbetstid vid datorn. 
 
Viktor Frankel skriver i boken "Livet måste ha en mening " att man kan ta ifrån människan allt utom en sak
"- den yttersta fIriheten att välja förhållningssätt till det som livet för med sig."
 
 
 
"I dag har jag möjligheten att i tillit vila i mig själv"
AnneLI Amilon

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela