basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Födelsedagskalas

Publicerad 2010-01-31 10:15:34 i Allmänt,

De språkliga formuleringarna är viktiga. Av EmmaSelina fick jag i går veta att det är skillnad mellan FEST och KALAS.

Svärsonen hade i går födelsedagsFEST för sina kompisar och i dag blir det födelsedagsKALAS för föräldrar, svärföräldrar och syskon.

Vad är skillnaden?
Kan den ha med ålder att göra eller beror den på vad som serveras :-)

I vilket fall som helst så är söndagen både barn och pensionärstillåten och jag bottnar med något kalorifattigt till lunch.Lufthungern börjar också sätta in så i dag måste jag försöka få lite av den varan, för i dag visa mätaren endast -16 grader.

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela