En veckobetraktelse med spänning och hjärta

 "Här ligger jag och duger"

 Söndag igen och morgonen gav en extra timme. Bob Hanssons citat känns som en bra början på den här dagen. Sängen är en bra skrivplats och jag har en lång tom dag framför mig. Jag kommer snart att fylla den, men när en ny dag breder ut sig som ett oskrivet blad då mår jag som bäst.

Familjens förberedelser inför Halloween har pågått en tid. Jag är den enda som får ta del av allt innan de sammanstrålar för fest och det är både spännande och underhållande. Barn, barnbarn och respektive får fira själva men det roligt att vara involverad i hela händelseförloppet. EmmaSelina och vårt bonusbarnbarn är fenor på att få till det estetiska, det lilla extra som jag aldrig riktigt kan uppnå. Gubben och jag tände orangefärgade lyktor och laddade med godis till gatans små spöken som dök upp utanför vår dörr med utmaningen BUS eller GODIS?

Om någon såg lördagens Nyhetsmorgon med Inslaget om barnhemmet Novy Dom i Ukraina så är det rehabiliteringshemmet som vi skickat välfyllda kartonger till under flera år. Jag visste att Leif G Persson är en av Barnens Hopps stödjare och nu har han också dragit in Camilla Läckberg i sitt välgörenhetsarbete. Ett hjärtevärmande inslag som jag vet av egen erfarenhet att det är både seriöst och viktigt. Vi får alltid återkoppling vid våra sändningar och vi vet att det vi skickat kommit fram och behövs. Nästa sändning från Sundsvall/Timrå skall skickas under december.

För den som är intresserade av lästips och recensioner går det nu lättare att hitta böcker och författare under Kategorier. Sidorna växer sakta fram och det kommer att ta sin tid innan allt är komplett. Många av mina recensioner finns också hos vangavan.se  (Akademibokhandeln i Sundsvalls city) 

Ett lästips i dag får bli de två böckerna i serien Morden på Österlen. Det är riktigt bra pusseldeckare med vackra miljöer och intressanta karaktärer. Jag är inte hemma på Österlen men författarna tar mig med på en rundtur till både slott och koja. De bjuder på mäklartips, antikviteter, dyrt vin och en slottsträdgård under uppbyggnad och det lovar väldigt gott inför seriens fortsättning. 

 

Ett fynd att dö för
Författare: Anders De la Motte, Måns Nilsson
ISBN: 9789137159737
Utgivningsdatum: 2022-05-27
Förlag: Bokförlaget Forum

Döden går på visning
Anders De la Motte, Måns Nilsson
ISBN: 9789137159713
Utgivningsdatum: 2021-06-09
Förlag: Bokförlaget Forum

 

Ligger du också och duger eller använder du dagens extra timme till någonting viktigare? 

 

(null)

 

(null)

Foton: EmmaSelina
 
 
 
Visa fler inlägg