Söndag och snart jul

Äntligen skall alla sökningar och länkar fungera som tidigare. Ber om utsäkt om någon inte hittat den recension eller det recept som ni sökt efter, men eftersom jag har en egen domän så blev det extra problem efter att blogg.se flyttat sina servrar.

Hela den här veckan har varit lite strulig. Vår planerade resa till Visby blev framskjuten och luciafirandet på bokhandeln blev omändrat eftersom författaren och sångerskan Susanne Fellbrink blev sjuk.Thomas Svensson som också är både författare och musiker stod ensam för underhållningen vilket han gjorde bra. Boktips inför julen av butikens bokälskare Monica Gullman, glögg, lussekatter och ett lite udda luciatåg fanns också med på kvällens agenda. Den lilla tärnan (stjärnan, barnbarnet Lilla J) lyste extra starkt i den mörka luciakvällen. Vår lokala kyrka bjöd in till julgröt med underhållning och paketlotteri, som så många andra seniorer fanns vi på plats. Vi har också hunnit med en egen liten bak och grötkväll med några av barnbarnen, men även där ändrade sjukdom om en del i vår planering. Efter en fredag med julhandel och pysslande hos mamma så infanns sig julkänslan och nu är det bara resten kvar till helgens firande.

 


Att vara bokälskare och skriva om böcker är väldigt roligt. Den här veckan har flera böcker och julkort dykt upp i brevlådan med fina hälsningar från författare. Jag har fortfarande några julböcker olästa men min läslista är lång så jag vet inte vilka som kommer att bli lästa under julen. Här finns länkar till några av de julböcker som jag tidigare läst och tipsat om:

Jul i Krinolin av Amanda Hellberg

 Jul i rubinrött av Amanda Hellberg

Jul i rampljuset av Amanda Hellberg

Julakuten för ensamma hjärtan  av Callum Bloodworth.

Projekt jul av Cathy Bramley 

 

 

Jag vill också tipsa om några julrecept som jag gör till varje jul:

Örtagårdsstek

Kycklingsylta

Kokostoppar med saffran

Saffransgrottor med hjortronsylt 

Buskakaka med saffran och mandel

 
 
 
 

 

 
Mina gamla handskrivna recept från 80-90 talet är ofta grunden till nya varianter på julens kaffebord.


Dagens betraktelse blev ett riktigt spretigt inläg. Men det speglar mig och det som basilicablogg står för. Nu stannar jag upp till eftertanke och tänder det fjärde adventsljuset. Advent och andra kristna traditioner har stor betydelse för mig och säkert för många av er också. Har du några funderingar kring mina boktips, recept eller livet i allmänhet så hör gärna av dig här eller på Instagram.

 

          🕯🕯🕯🕯 
𝑱𝒖𝒍𝒆𝒏 𝒏𝒂𝒍𝒌𝒂𝒔 𝒊 𝒂𝒅𝒗𝒆𝒏𝒕, 
𝒐𝒄𝒉 𝒗å𝒓𝒕 𝒇𝒋ä𝒓𝒅𝒆 𝒍𝒋𝒖𝒔 𝒃𝒍𝒊𝒓 𝒕ä𝒏𝒕. 
𝑷å 𝑮𝒖𝒅𝒔 𝒍𝒊𝒍𝒍𝒆 𝒔𝒐𝒏 𝒗𝒊 𝒕ä𝒏𝒌𝒆𝒓, 
𝒏ä𝒓 𝒅𝒆 𝒇𝒚𝒓𝒂 𝒍𝒋𝒖𝒔𝒆𝒏 𝒃𝒍ä𝒏𝒌𝒆𝒓. 
    -𝑩𝒓𝒊𝒕𝒕 𝑮. 𝑯𝒂𝒍𝒍𝒒𝒗𝒊𝒔𝒕-

 

Kommentera här: