basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Projekt JUL av Cathy Bramley

Publicerad 2021-12-15 11:12:23 i Allmänt, Vid pennan - Lästips,

Merry Shaw och Cole Robinson bor båda i den lilla trevliga staden Wetherley. Deras liv har under den senaste tiden ändrats dramatiskt och båda ser fram emot en mycket deprimerande jul. Merry som under hösten varit en nyförlovad och lycklig kvinna står nu plötsligt ensam och husvill och Cole som är nyskild, lägger all tid på sin byggfirma för att glömma att hans barn flyttat till Kanada med sin mamma. Ingenting har blivit som de tänkt sig, men utan att någon av dem riktigt vet vad som händer så blir de båda ansvariga för arrangerandet av stadens julfirande. Deras gemensamma planering för ett traditionsenligt firande på torget i Wetherley, blir början på en jul de aldrig kunnat föreställa sig.

Här fattas ingenting för en glittrande och magisk jul, marknadsstånd, lite snö, kryddiga pepparkakor, het glögg, mistlar, doftande julljus, klappande hjärtan, en barnkör och massor av kärlek. ❤️ Merrys ständiga entreprenadstänk är en spännande del i bokens handling, där hennes arbete med att hitta den rätta doften på sina ljus inför julen följer med som en röd tråd genom hela berättelsen. Stannar jag upp och andas djupt så kan jag känna doften av citron, kanel och midvinterskog, …eller är det kanske en svag bris av Diors Sauvage som gäckar mitt sinne.

Det är något speciellt med julromaner och för mig får de gärna följa traditioner, ta mig tillbaka till barndomens jular och vara förutsägbara med ett lyckligt slut. Författaren knyter här ihop alla de delarna på ett mycket bra sätt och ger mig det slut som jag önskar.

Projekt jul av Cathy Bramley är en riktigt välskriven feelgood, den innehåller både sorg och obehagliga barndomsminnen men också glädje och framtidstro. Den visar på hur ödet kan spela oss olika spratt, när vi minst anar det kan olyckor vändas till glädje och vi kan själva vara med och styra vår livsprocess. När Merry och Cole använder attraktionslagen på rätt sätt kommer beviset i form av glädje och kärlek, oavsett de yttre omständigheterna. Livet är som ett pussel 🧩 men ibland behöver vi hjälpas åt för att lägga alla bitarna där de hör hemma. 

Cathy Bramley har skrivit tolv böcker och är författare på heltid efter att ha drivit en marknadsföringsbyrå under arton år. Hon bor i en liten by i Nottinghamshire med sin famil. Hennes böcker passar alla som älskar att läsa böcker av Jenny Colgan och Lucy Diamond. 

Projekt jul
Författare: Cathy Bramley
Utgivningsdatum: 2021-10-12
Förlag: Piratförlaget
ISBN: 9789164207531

Recensionen finns också på hos Vängåvans Bokhandel (Akademibokhandeln i Sundsvalls stenstad).

  (null) Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela