Söndagslugn med Syndare ibland oss - ny serie av Sofia Rutbäck Eriksson

Med Syndare ibland oss ger Sofia Rutbäck Eriksson ut sin tjugonde bok och startar en ny pusseldeckarserie, där vi får följa invånarna i en fiktiv by vid kusten mittemellan Luleå och Piteå. Sofia har ett nära samarbete med Mattias Boström och i en del av böckerna finns han med som medförfattare. De ligger inom genre som feelgood, cozy crime, och barnböcker. Jag har läst ett flertal av dem och naturligtvis hittat min egen favorit som är serien om Rolf, Rita och gamle Knut i den norrländska Arvidsträskserien.

Syndare ibland oss har nu följ med mig på några promenader den här veckan och precis som i alla Sofias böcker så roar den mig.

Ett begravningståg som gör ett makabert fynd i vattnet, ett gammalt glasbruk, ett ovanligt deckarpar och en familjehistoria har sin del i berättelsen.  Jag har ännu inte kommit så långt in i historien och det är först nu som jag börjat få ordning på de olika karaktärerna, men jag anar att det här blir ännu en framgångsrik serie av Sofia Rutbäck Eriksson. 

Jag har tidigare läst:

Som ett vykort  

Gröna Villan  

Mord över bord.  
Första delen om Herkules Persson

Del 1  Mordnatt råder, tyst det ät i husen.

Del 2 Det vackraste mord hon känner

Del 3 Jag var död en gång för länge sen.
Arvidsträskserien

Nu finns även del fyra i serien Annars mördar jägaren dig som jag naturligtvis skall läsa, men eftersom del ett var en julkalender då planerar för att vänta och😂 läsa den som årets ljudkalender. Att få  befinna sig i Arvidsträsk är en ynnest och jag vill lyssna i lugn och ro under årets sista månad.

Den första serie jag började läsa var de två  förtsta böckerna om Katarina Zapp och hennes eminenta detektivbyrå. På deckarfestivalen hemsida finns min recension av Gräset är alltid blodigare på andra sidan häcken.  

Sofia Rutbäck Eriksson kommer att finnas med här i Sundsvall under årets Deckarfetival. Missa inte att köpa biljetter till lördagens Cozy Crime på Knaust (egen biljett krävs).

  (null) 

Syndare ibland oss
Författare:
 Sofia Rutbäck Eriksson
ISBN:  9789180530286
Utgivningsdatum: 2023-09-04
Förlag: Lind & Co

  (null) 

Efter en intensiv vecka med packning och transporter av kartonger till både tipp och välgörenhet så känns söndagens lugn som vadd i själen. Till vårt område kommer många som inte kan leva kvar i Ukraina. Deras lägenheter är tomma och kala och de är så tacksamma över att få inreda sina hem med de saker och möbler som mamma så varsamt och ömt vårdat under sitt liv. Här finns inte bara  mammas liv, här finns också porslin, lakan, dukar och handdukar och annat som jag med bestämdhet vet att de också funnits med i mormors och andra äldre släktingars liv. Jag känner att vi arbetar helt efter mammas egna önskemål.  

Helgen har som för många andra varit en tid för kyrkobesök, ljuständning, minnen och tankar. 🕯️

Mamma kunde aldrig lära sig att skilja på EmmaSelinas tvillingflickor E och C. Det här är ett av de minnen som finns kvar från ett sånt tillfälle.

(null)

Lille H hittar på ny hyss och att tippa ut och trava toarullar är en favoritsysselsättning.
(null)

Dagen promenad blev en tur från stan via den södra infarten och över Sundsvallsbron till den norra sidan. En timmes effektiv promenad. Eftersom jag har en blåslagen svanskota och ett skadat revben efter en fallolycka så känner jag mig riktigt stolt.
Kommentera här: