En söndag med eftertanke

När jag arbetade var lördagar min vilodag och under söndagen började min planering inför kommande vecka. Som pensionär är söndagen den dag som är viktig för att ha ork och kraft till allt spännande som händer under veckorna. Veckans deckarfestival har varit någonting utöver det vanliga. Vi har suttit bänkade under tre dagar och tagit in all information, mött intressanta författare och alla andra som minglat runt i de lite mörka och skumma lokalerna på det jag kallar Aveny, men som i dag mest omnämns som Quality Hotel Sundsvall.

Lördagen ägnade vi åt födelsedagsfirande i vinkällaren på Englaporten. En trevlig fest anordnad av min bror och hans familj.  Jag kan ändå inte låta bli att känna ett visst skav eftersom det är min "lillebror" som firat 60 år, för vart har alla de här åren tagit vägen?

I dag är det söndag och jag kan arbeta på mitt lilla privata kontor. Det klassiska "kontoret på fickan" är för mig, "kontoret i sängen". Läsa Sundsvalls Tidning, ett samtal till mamma, en del recensionsjobb, några räkningar som skall betalas, några meddelanden på messenger till övriga familjemedlemmar och sedan ett flertal sidor i en intressant bok.  Under veckan lyssnade jag på Malin Persson Giolito och hon använder också sängen som kontor, så jag känner mig i gott sällskap.

En intressant reflektion efter veckan har varit vikten av att uppmärksamma alla dessa människor som bidrar till Sundsvalls deckarfestival. Alla små kuggar som måste fungera och alla krafter som gör den möjlig. Författare, personal från bokhandeln, styrelsemedlemmar och all annan ideell kraft som får alla programpunkter att fungera. Därutöver allt tekniskt med ljud och bild som skall nå fram till oss i lokalen med författare på länk från olika delar av världen. En annan viktig del för oss som besökare är också alla personliga möten i folkvimlet. Alla leenden, handslag, ryggdunkar, förtroliga samtal och skratt. De mellanmänskliga möten som betyder så mycket i det som kallas "livet".

Tack för årets festival, nu väntar vi med spänning på hösten 2023. 

(null)

 

(null)

60 års buffé 
 
(null)
 

Under veckan dök den här boken upp i mitt postfack. En egen lön  av 𝖬𝖺𝗋𝗂𝖺 𝖦𝗎𝗌𝗍𝖺𝗏𝗌𝖽𝗈𝗍𝗍𝖾𝗋 från Förlaget  𝖧𝗂𝗌𝗍𝗈𝗋𝗂𝗌𝗄𝖺 𝖬𝖾𝖽𝗂𝖺 En författare som jag är mycket nyfiken på att börja läsa. 

Tack! Historiska Media.

Recensionen kommer snart.

En egen lön
Författare: Maria Gustavsdotter
ISBN: 9789177895275
Utgivningsdatum: 2022-10-17
Förlag: Historiska Media

 
 
 
 
 
 

Kommentera här: