Anna-Maria Ekblads resedeckare kommer som ljudböcker under sommaren 2024

När jag började skriva recensioner var Anna-Maria Ekblad en av mina första författarkontakter. Jag läste då inte så ofta feelgoodböcker men tyckte om hennes första bok 𝙎𝙮𝙨𝙩𝙧𝙖𝙧𝙣𝙖 𝙥å 𝙆𝙧𝙚𝙩𝙖, en blandning mellan feelgood, kriminalroman och reseskildring. Miljöerna var välbekanta eftersom jag  besökt ön ett flertal gånger. Serien om reseledaren Anna Lindblom har sedan utökats med ytterligare tre resedeckare som utspelar sig på platser som jag besökt, Dödsklippan i Sharm El- Sheikh, Dödsspelen i Olympia och  Dödsängeln i Side. 

Anna Maria Ekblad är en av grundarna till förlaget Storify Publishing. Nu släpper förlaget hennes böcker som ljudböcker och det sker varje fredag under juli och augusti med start på fredag den 12 juli. Jag vet inte vem som läst in ljudböckerna, men om du tycker om kombinationen av feelgood och deckare och inte tidigare läst serien så missa inte att utforska intressanta resemål med Anna Lindblom och hennes kollegor på Reseexperter.

Serien är lättlästa feelgooddeckare utan gastkramande händelser men Anna-Marias sätt att skriva har utvecklats bok för bok och berättelsens händelseförlopp är mer komplicerad i den fjärde boken Dödsängeln i Side. Böckerna är en blandning av äventyr och fakta med texter om och kring landets historia och mytologi men den lyfter också ett flertal av de problem som uppstår i relationer och i mänskliga möten.

Anna-Maria är född i Sundsvall men bor i dag i Sollentuna strax norr om Stockholm. Hon har under många år arbetat som reseledare vilket ger huvudkaraktären Anna Lindblom extra trovärdighet i reseledarjobbet. Under sina 25 år som reseledare har hon också bott i Turkiet. Den fiktiva Anna som kommer från Sundsvall har gått på samma gymnasium som jag gjorde på 70-talet, vilket är en bisak men jag tar ofta till mig små personliga relationer i de böcker jag läser

Böckerna om Anna Lindblom går också under genren charterdeckare.

Anna-Maria är en av medförfattarna i antologin Klaus som kom ut i höstas på förlaget Storify Publishing och hon har tidigare svarat på juliga frågor och skrivit ett författarinlägg här på basilicablogg. Klaus finns som e-bok.

Dödsklippan i Sharm El- Sheikh

Dödsspelen i Olympia och

Dödsängelsn i Side. 

Dödsängeln i Side 
ISBN: 9789175575421 

Förlag: Hoi Förlag A

Systrarna på Kreta
Dödsklippan i Sharm el-Sheik
Dödsspelen i Olympia
Dödsängeln i Side
Klaus