basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Tore Jönsson och Anna Lindblom - deckare med sundsvallsanknytning

Publicerad 2020-08-23 08:39:00 i Allmänt, Vid pennan - Lästips,

Här kommer sommarens sista boktips som är två böcker med anknytning till Sundsvall.

Tina - pappas lärling

Micael Lindberg kommer från Sundsvall och jag har träffat honom ett flertal gånger på Vängåvans bokhandel där han sålt och signerat sina egna böcker. Tina- pappas lärling är en fristående fortsättning till hans tidigare bok Jasna. Kriminalpolis Tore Jönsson har nu flyttat till Sveg där han får ett flertal fall av kidnappningar att reda ut. En kallblodig seriemördare rör sig i området och en vit Renaualt verkar höra samman med ett flertal händelser som sker i Härjedalen vid den här tidpunkten. Tore Jönsson är en lite speciell person som vill lösa sina fall på egen hand och precis som GW Persons deckarfigur Evert Bäckström så har han gåvan att se över till andra sidan. Det är inget han kan dela med sig av till sina kvinnliga chefer, vilket ger honom en hel del extra problem. Det här är en obehaglig handling där vi får en målande och väl beskriven jakt på en mördare med allt fler offer på sitt samvete. Språket är vardagligt enkelt och kanske lite väl detaljerat ibland, men trots det en riktigt spännande läsning. Ordet charmfull kommer för mig i mitt läsande och det är precis så som jag upplever den här boken, obehaglig och charmfull. Jag kommerer absolut att läsa fler av Micael Lindbergs böcker.

ISBN: 9789198446623
Förlag: Nicole Publishing
Antal sidor: 376
Utgivningsdatum: 2018-05-30

 

Systrarna på Kreta

Systrarna på Kreta är den första delen i en charterdeckarserie om reseledaren Anna Lindblom. Boken är skriven av Anna-Maria Ekblad som växte upp i Västernorrland och där flera av bokens karaktärer studerat eller arbetat på Hedberska skolan i Sundsvall. Hon har bott och arbetat som reseledare i ett flertal länder utomlands och planerar för att fortsätt skriva charterdeckare från olika turistmål. Jag började läsa boken och kände direkt att det här är inget för mig, men efter att ha läst en del positiva recentioner så fortsatt jag mitt läsande och det blev både spännande och intressant desto längre in i boken jag kom.

Reseledaren Anna tar emot en ny grupp turister, men redan dagen efter hittas en av gästerna död i sin hotellägenhet och allt tyder på självmord. Plötsligt har flera av resebyråns chartergästerna tagit sina liv, en mardröm för en reseledare. Efter en del sökning på Google hittar Anna en del samband mellan några av personerna som befinner sig på ön vid det här tillfället. Hon tar hjälp av ortens polis och sakta faller alla bitarna på plats och den obehagliga sanningen uppdagas.  Jag har besökt Kreta fyra gånger och känner till både Knossos och ön Spinalonga så det var lätt att känna in platser och miljöbeskrivningar. Författaren blandar på ett skickligt sätt de gamla grekiska gudarnas historia med dagens turistliv. Vad jag förstått så kommer nästa charterdeckare att handla om Egypten och det ser jag verkligen fram emot.

Systrarna på Kreta har kommit ut tidigare under titeln Olyckssystrar men finns nu som pocket som är lätt att läsa på soliga sandstränder.

Format: Pocket
ISBN: 9789176972465
Antal sidor: 262
Utgivningsdatum: 2020-08-15
Förlag:  Hoi Förlag

2009 gjorde jag ett inlägg om böcker skrivna om ön Spinalånga. Du kan läsa det HÄR

(null)
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela