En söndagsbetraktelse om Boklyftet och familjefirande

Den första veckan med författare på virtuell bokturné har varit uppskattad och många har besökt inläggen här. Det är inte alltid som jag som recensent och bokbloggar har möjlighet att ställa frågor till en författare utifrån min upplevelse av bokens innehåll. Nu har jag den möjligheten under fyra veckor och känner mig riktigt priviligerad.

Gästförfattare den här veckan har varit Angela Rizzo och kommande veckor får jag besök av den finlandssvenska författaren Helena Jeppe, den intressanta författarduon bokenforskarna och sist men inte minst den norsksvenska författaren Astri Kleppe.

Missa inte kommande veckors gästinlägg, bokrecensioner och författarintervjuer.

Angla Rizzo gästinlägg

Angela Rizzo Recension Hjärtat talar grekiska

Angela Rizzo Författarintervju

(null)

Förra veckan skrev jag om nalleprojektet som skall skickas till barnhemmet i Ukraina. Jag hämtade fina och välsydda tygpåsar hos Elin Forsell i Söråker och nu är allt packat och klart för leverans.

En stor del av familjen fyller år under våren så nu har firandet börjat. Förra veckan var det gubben och i går var det dagen för tvillingflickornas 13 års firande. EmmaSelina hade huset fullt och på önskelistan stod bland annat smörgåstårta, dumlekakor och ölkorv. Snart är det dags för Lilla H att fira sin första födelsedag och för barnbarn nummer 1 att firar sin fjortonde. Sist ut i april är dotter nummer ett som redan tagit sig en bit över femtiostrecket.

 
EmmaSelinas klassiska smörgåstårta. Vill du se hur hennes fyllning är gjort så hittar du den som orginalrecept här + en lite mer slimmad variant med viktväktartänk. Klassiskt smörgåstårta
 
Trevlig söndag! 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: