basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Varm mat i skog och mark

Publicerad 2019-09-24 06:37:00 i Allmänt, Hälsa, Paleo/Lågholkydratkost, Viktväktarna,

Vi är ofta ute i skog och mark och även om våra fritidsställen har både spis och micro, så är medhavd matsäck det mest praktiska så här under hösten. Kaffetermos och en stor mattermos, har tidigare följt med oss ut i naturen, men jag har under en längre tid sökt en mindre modell av mattermosar, eftersom jag oftast vill ha min matsäck anpassad efter mina behov, och gubben efter sina. Nu har jag hittat det som passar oss perfekt, små personliga termosar för mat och soppa som rymmer 0,47 dl och även är försedda med en ihopfällbar sked i korken. De här små praktiska burkarna passar både vår, sommar, höst och vinter eftersom de håller både värme och kyla under många timmar. Jag fyller dem med både varm och kall mat, men det som ger värme som soppor, varma grytor och gröt passar bäst nu under kyliga höstdagar. Den värmda maten skall naturligtvis inte vara i termosen för länge så att den blir hälsovådlig, men att packa matsäcken på förmiddagen och sedan äta vid lunchtid tycker jag fungerar bra.
 
Här är några länkar till tidigare inlägg med tips på soppor som jag brukar använda mig av. Soppor är ju bra mat för de flesta, oavsett om vi följer viktväktarna, paleo, lchf eller något annat.
 
Soppa från Provence
 
Mulligatawnysoppa
 
Tacosoppa
 
Nikkalouoktasoppa
 
Tomatsoppa
 
(null)
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet och ibland skriver jag också under kategorierna Hantverk och Återbruk. På Instagram finns mina boktips på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela