Gala, kundservice, 5:2 och Nikkalouktasoppa

Torsdagens Sundvalls Business Awardsgala på Södra berget var en jobbig men riktigt rolig tillställning. Att mingla i en och en halv timme är inte riktigt min grej,  men jag klarade det och även att sitta i ytterligare 4 timmar vid middagen. Bland alla priser som delades ut blev Ocab och Henrik Björklund Årets Företagare. Kvällens meny hissar jag men musken måste jag däremot dissa för det blev bara "för mycket". Tacka vet jag fjolårets Guldstege i Söråker där jag  åt en god lokalodlad middag till tonerna  av Robert Pettersson och delar av Takida.
 
Vår verksamhet har inte startats upp ännu. Jag har träffat några intresserade deltagare och precis skrivit klart en del av de viktiga dokument som behövs. Jag börjar lära mig att leva med i processen men måste medge att det ibland är ganska frustrerande. Är du arbetssökande, inskriven i Jobb- och utvecklingsgarantin, bor i Sundsvall och intresserad av att prova på kundserviceyrket, så hör gärna av dig
 
När det gäller 5:2 så har jag bara positiva nyheter att förmedla. Även om 5:2 blivit till 6:1 i några veckor nu så har jag tappat 2,5 kilo och känner mig riktigt nöjd. Jag börjar komma in i planeringen för mina 2 dagar och även de andra dagarnas mat påverkas av mitt tänk. Nu börjar butikerna annonsera om billiga färska rotsaker och i dag skall kylen fyllas med vitkål, palsternackor, rotselleri och naturligtvis morötter. Kålpudding och rotsakslådor är kanonmat för alla veckans dagar. Oavsett om man väljer att äta kött eller vegetariskt är den här tiden på hösten en mycket bra tid för att prova på nya spännande recept. Ett av mina favoritrecept är Nikkalouoktasoppa. Här är ett grundrecept  men jag brukar också lägga i av  olika rotfrukter som jag har hemma.
 
Jag har precis blivit med nya fönster och persienner (2/3 av fönstren är nu på plats) så lördagens arbete blir att se över gardinförrådet och att duscha alla gröna växter + en långpromenad i solen naturligtvis.
 
 
1 Lissen:

skriven

Det händer mycket i ditt liv nu, kul men också arbetsamt.
Härligt att dieten fungerar och den soppan är god.

Ha en fin dag, nu ska jag ut och cykla i det soliga vädret. // Lissen

Kommentera här: