Tacosoppa, en 5:2 favorit
Det är inte alla veckor som jag lyckas planera min måltidsordning enligt 5:2 metoden. Men jag har inte hoppat av utan plockar sporadiskt in någon dag då och då, utifrån hur min vardag ser ut. Under vinterhalvåret kan sopporna varieras i det oändliga och en av mina favoriter är Tacosoppan. Receptet kommer från en 5:2 bilaga som någon av kvällstidningarna gav ut under 2014.
Tacosoppa (4 personer)
½ rödlök
1 vitlökkyfta
300 g nötfärs 5%
100 g champinjoner
1 liten squash
1 röd paprika
150 g vitkål
30 g tacokrydda (finns nu i butiken som LCHF produkt)
1 msk tomatpuré
salt
svartpeppar
1 buljongtärning
1 liter vatten
Bryn lök, vitlök och färs i olja i en gryta eller stekpanna.
Skär grönsakerna och bryn dem också.
Blanda allt i samma gryta och tillsätt resten av ingrediensern.
Koka upp och låt sjuda i cirka 10 minuter.
Ger ungefär 170 kcal/portion
Ser jättegott ut - och jag håller bara med dig min vän - dags för 5 - 2 igen känns dä' som :/
Har inte kommit igång igen ordentligt efter min något jobbiga period i december - tyvärr . . .
Men jag groddar, gör smoothisar, äter massor av råkost - och dricker rödbetsjuice . . . :)
Men - ingenting är ju försent eller så - så nu kör vi igång - möter den kommande våren med nya krafter o fräschare utseende, eller hur :O)
Tack för tipset - men jag får nog ta quorn eller kycklingfärs skulle jag tro, går ju bra det mä' :)
Lycka till med ditt 5 - 2 . . . så energigivande :)
Snöig kraam från mig i Viken,
:D