basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Välkommen på Knäckarbankett

Publicerad 2019-09-02 02:38:00 i Allmänt, Paleo/Lågholkydratkost, Vid pennan - Lästips, Viktväktarna,

Första dagarna i september och som så många år tidigare ställer jag mig frågan,

-Vart tog sommaren vägen?

Det har varit en bra sommar, trots att vädret gäckat lite ibland och fjolårets sommarväder fortfarande finns kvar i minnet. Nu har jag bott i mitt nya boende i tre somrar och växtligheten på mina små trädgårdsytor frodas. Även om jag är van att kunna odla både i inlandet och vid kusten så är det något annat att alltid ha kryddor och blommor att plocka in direkt när jag behöver dem. 

I går hade grannen Emil Maxén bokrelease på sin senaste bok. Han fick för en tid sedan Albert Engströms ungdomspris och är en duktig illustratören och författare. Boken Knäckarbanketten har han skrivit tillsammans med Sara Bergmark Elfgren som också skrivit en trilogi tillsammans med Mats Strandberg och manuset till Cirkeln som är den av deras böcker som filmatiserats. Det skall bli spännande att tillsammans med barnbarnen läsa om den tre dagar långa Knäckarbanketten, med två hundra maträtter, gäster från när och fjärran och en avundsjuk tvillingbror som vill förstöra festen.

  (null)

 

(null)

 

(null)

 

Oj, vilket intresse det blev för receptet på apelsinmarinerad kyckling och palsternacksmos.  Jag tror att moset var det som överraskade mest. Jag gör ofta mos av rotsaker men den milda mjukosten är en ingrediens som jag börjat använda i sommar och den höjer verkligen smak och konsistens. Har du inte provat så gör det. Lite buljongpulver förhöjer också smaken

Apelsinmarinerad kycklingfilé med palsternacksmos

Här är länkar till några av mina tidigare favoritrecept som är Viktväktarsmarta och som också går att göra som Paleokost.

För oss som gillar röror 

Höstmat (rotsaker med fläsklägg)

Slökokarens lov (kålpudding)

 

 
 
 
 
 


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet och ibland skriver jag också under kategorierna Hantverk och Återbruk. På Instagram finns mina boktips på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela