För oss som gillar röror
När jag under några år arbetade med personalmat, var bakad potatis och kycklingröra en omtyckt och uppskattad lunch. Jag hade aldrig någor exakt recept, men eftersom jag gillar kyckling och röror i olika varianter, så provade jag mig i går fram till ett viktväktarvänligt alternativ. Receptet kan göras helt sp fritt, men valfri mängd majonäs ger naturligtvis röran en extra smakhöjning.
Kycklingröra 4 portioner
Kycklingfileer 2 stycken Ca 250 g. Det går också bra med fileer från en grillad kyckling men enligt Viktväktarna bör det nog räknas som 1/4 grillad kyckling utan skinn.
Youghurt med 0 % fett. Ca. 250 g
Rotselleri, en lagom bit skuren i små kuber som får koka i vatten en liten stund. Tuggmotståndet skall vara kvar när kastrullen tas från spisen och om de spolas i kallt vatten avstannar kokningen.
Ett syrligt äpple skuret i små bitar eller grovt rivet. Jag använder Pink Lady om de finns i butiken.
Mango färsk eller fryst 150-200 g.
Purjolök ca 1 dm, fint skuren.
Majonäs valfri mängd 1 msk äkta majonäs är 4 sp. 1 msk i röran ger 1 sp /person och 4 msk ger 4 sp/person.
Curry 1-3 teskedar efter vilken hetta du vill ha. Mangocurry ger en extra god smak.
Smaka sedan av med salt, svartpeppar, eller kanske paprikapulver för att hitta den smak som du tycker om.
Skär allt i den storlek på bitar du vill ha i röran. Blanda med youghurt, majonäs, curry, salt, svartpeppar och ev. andra kryddor i en skål.'
Kycklingröran går att använda till så mycket. Lägg på salladsblad som lunch eller på ett buffebord, till bakad potatis, tunnbrödsrullar, baugetter eller varför inte mellan ett bönbröd eller på en bönbrödsvåffla. Om alla ingredienser skärs ner i mycket små bitar kan den nog också fungera i en smörgåstårta.
Recept på bönbröd finns HÄR
Tala gärna om vad DU tycker om receptet! Med tex.egen majonäs istället för youghurt går receptet att göra om till ett bra paleorecept
Men ååh, så gott!