Kålpudding i crockpotten

Jag försöker att använda mig av så bra och rena livsmedel som möjligt. Kålpudding har alltid varit en favorit. Med färsk vitkål och lokal köttfärs levererar crockpoten efter cirka 5 timmar på låg värme ett mycket bra resultat. Recepten är många och olika, men jag använder bara ett litet eller halvt större vitkålshuvud. 500-1 kg köttfärs ( 5% för VV), salt, peppar, soya, sirap, lite vatten och buljongpulver. Allt efter egen smak och 5-6 timmar på låg i Crockpotten.
 
Efter några frågor så skall jag ge ett tydligare recept på hur jag gör min kålpudding för 4 portioner:
 
500g köttfärs ((5 % fett) 11 sp
cirka 300-500 g kål (vi gillar mycket kål)
 
Jag skär kålen i små fyrkanter och lägger allt i botten på crockpotten. Blandar färsen med 1 tsk salt och lite peppar och lägger den som en platta över kålen. Det går naturligtvis att blanda allt också men det här är enklare.
Sedan häller jag över:
1 dl vatten 
1 msk soya
2 msk sirap 8 sp
2 msk kalvfond, annan köttfond, buljongtärning eller buljongpulver går också bra.
(salt om det behövs, fond och buljongpulver ger en del sälta)
 
Låt allt koka på Låg i 5-6 timmar. Vill du ha sås till så går det att reda av buljongen som blir, men det gör inte jag. 
 
Jättegod middag med rårivna morötter, lingonsylt och naturligtvis kokt potatis för den som vill. 
 
Jag äter 1/4 portion av kålpuddingen med rårivna morötter och lättsötad lingonsylt. 5 sp
Vill du ha potatis till så ger 150-190g  4 sp
 
 
Soyan och sirapen är inte paleo, men rätten går att ändra till 100% paleo för den som vill med egen smaksättning som buljong och lite honung.
1 Delfinolinen i Viken:

skriven

Oj - gott :) Inte behöver allt vara Paelo, men att minska på kolhydrater är viktigt för vår hälsa.
En tanke, när JAG börjar med lergryta, börjar du o andra med slow coker :)
Är det jag som hänger med liiite långsamt kanske, hi hi o hm :>
Önskar dig lycka till med nya matlagningskompisen - unnar dig verkligen den hjälp den ger dig :)
När jag får gäster inom kort kommer jag att bjuda på kyckling i lergryta :)
Må bäst kraamiz från mig i soliga Viken (innan flera dagar med regn visst kommer fr o m i morgon fredag)
:D

Svar: Nej, det anser jag också men pga av mina allergiska besvär så mår jag bra av att plocka bort många tillsatser, Men jag klarar inte alla nötter, mandelmjöl mm som ingår i paleokosten. Använd du sin lergryta, den är kanon. Jag har lagat mycket mat i min, Hade jag inte fått crockpoten av min svärson så hade jag inte köpt någon själv. Lycka till med din kyckling, den blir säkert jättegod. Kram Maud
basilica@live.se

2 Maria:

skriven

Ser gott ut. ☺️
Hälsningar Maria

Svar: 😊
basilica@live.se

Kommentera här: