Sommar, sol och utemat i annorlunda kläder.

 
En av alla trender som florerar på Tik Tok och andra sociala medier just nu är hamburgare på tortillabröd. Vi gör ofta hamburgare eller köttfärsbiffar och har under den senaste tiden serverat dem lite annorlunda klädda, som mellan salladsblad eller i tortillaliknade bröd. Vi började med bröden redan förra sommaren och det är enkel mat både ute och inomhus och bara fantasin kan sätta gränser för vad som läggs på hamburgaren. 
 
Förutom de obligatoriska tillbehören som sallad, lök och saltgurka så lägger vi på kidneybönor (jag funderar på att använda svenskodlade bruna bönor nästa gång). Dressing eller grillsåser varierar och den här gången blev det en BBQ-sås från Birgitta Höglunds bästa grilltips.
 
Det finns massor av olika tortillabröd att använda. Jag använder ofta Low Carb bröd som jag köper eller bakar själv. Bönbrödet går också att baka ut till en platt kaka som gräddas i stekpannan. Det vanliga tortillabrödet finns som glutenfritt och det finns många recept på nätet för den som vill baka själv. För den som inte vill ha bröd fungerar 2 uppvispade stekta ägg (omelettbröd).
 
Enkelt också om någon vill ha en vegansk hamburgare eller grönsaksburgare.
Min variant av Tunna bönbröd
 
Min recension av den fina grillboken hittar du här: Birgitta Höglunds bästa grilltips.
Där finns också en länk till en annan av hennes grillsåser.

Här hittar du en grillsås som jag också brukar göra till sommarens grillkvällar på landet. Jag fryser den i små burkar som är lätta att tina upp. Det fungerar också bra med Birgittas grillsåser.
 
 
Missa inte Birgitta Höglunds fina Grillbok, jag har haft min bok i några år och tycker att den är riktigt bra. Har du inte besökt hennes hemsida så hittar du den här Birgitta Höglunds mat
 
Kanske lite udda men riktigt god och enkel mat. Hamburgare  (köttfärsbiffar) i annorlunda kläder, med bönor och grillsås är bra utemat i sommar. Alla monterar själv ihop sin favorit. Min gubbe vill också gärna ha grillad halloumi på sin hamburgare.
 
Har du inte testat så gör det! 😊
 
Min recension finns också hos Vängåvans Bokhandel ( Akademibokhandeln i Sundsvalls stenstad).
 

 

Författare:
 Birgitta Höglund
ISBN: 9789188615121
Utgivningsdatum: 2018-06-11
Förlag: Lumio förlag