GRILLSÅS - favorit i repris

Sommartider är grilltider och här kommer en gammal klassiker i repris. Receptet kommer från "Vår kokbok". Det här är min favorit när det gäller grillsåser. 1 SP för 4 portioner

Barbecuesås
1 burk (400 g) Krossade tomater (eller passerade)
2 msk Chilisås (finns osötad också)
2 msk Vinäger (jag tar bara 1 msk)
½ tsk Salt 
1 Krm Svartpeppar 
Osötad Senap
2 Vitlöksklyftor, pressade 
2 tsk Worcestershiresås

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka såsen i ca 10 minuter så att allt kokar ihop. Använd som sås till grillade kötträtter, grillad kyckling, korv, stekta revbensspjäll, fläskkotletter. Såsen kan också användas till pensling under grillningen.
.

 
Receptet har många år på nacken, så vill du ha lite mer och tuffare sting så prova med chili, rökt paprika eller någon annan krydda som du tycker passar till grillning. 
Äppelcidervinäger innehåller mindre histamin än röd- och vitvinsvinäger för den som behöver ha det i åtanke.
1 Delfinolinen i Viken:

skriven

Åh o Mmmm :)
Känner riktigt alla dofterna :)
Nu är det sommar, trots lite svalare temperatur idag - är lika med midsommarväder kanske? :)
Bon apetite o ha det bara bäst du fina,
:D

Svar: Trevlig midsommar! 😊
Maud Granholm

Kommentera här: