7 snabba frågor i advent- julintervju med Anna-Maria Ekblad

3:E ᗩᗪᐯEᑎT och en ny författarintervju.

Den här veckan har Anna-Maria Ekblad svarat på mina frågor. Anna-Maria är född i Sundsvall men bor i dag i Sollentuna strax norr om Stockholm. Hennes charterdeckare är spännande och trovärdiga reseskildringar med feelgoodkänsla. Har du inte läst Anna-Marias böcker, så är mitt tips att du följer med reseledaren Anna Lindblom till Grekland och Egypten i böckernas värld. 

Att läsa är att resa och en ny bok kommer under våren 2022.

Här kan du läsa Anna-Maria Ekblads svar på mina 7 snabba frågor:

1.    När börjar du med ditt julpyntande?

Jag sätter alltid upp en adventsstjärna till advent. Förra året var det dock så grått och trist i november att vi bestämde att plocka upp julgranen redan 1 december. Vi har gjort samma sak i år, låtit granen skina från 1 december för att sprida ljus och värme

2.    Vad är din viktigaste sak att ställa fram till jul?

En adventsstjärna och adventsstaken. 

3.    Godaste julfikat eller julgodiset

Jag är en riktig gottegris. Saffransknutar är min nya favorit. Skumtomtar, knäck, fudge och punschpraliner hör julen till.

4.    Godaste maten på julbordet?

Jag kommer oftast inte längre än till förrätterna. Det är sill i alla former, lax, Jansson. Nu har jag fått veta att jag är överkänslig mot fisk, och inte ska äta för mycket, så det blir mer varmrätter än tidigare. Dagen innan julafton är det tunnbröd med nygjord skinka. 

5.    Hårda eller mjuka paket?

Det spelar ingen roll. Jag gillar båda. Vi försöker i första hand att ge upplevelser till varandra, då man kommit i en ålder där man själv kan köpa det som man vill ha och behöver.

6.    Den bästa julbok du har läst?

Jag ska erkänna att jag inte läst julböcker tidigare som haft jultema. Däremot älskar jag julfilmer som Medan du sov, Sliding doors och Love actually. 

7.    Vilken julbok kommer du att läsa i år?

Jag ser fram emot att läsa en bok som precis kommit ut. Jag firar inte jul med Therése Johansson.

Tack! Anna-Maria för att du ville vara med på den här julintervjun.

 

Så här skriver författaren på hemsidan om bokseriens upplägg:

"Tanken och planen för charterserien är att du ska få följa Anna under sju år av hennes liv och fjorton säsonger,då varje år består av en sommar och vintersäsong. Som läsare kommer du att få ta del av livet som reseledare med alla dess uppgifter som bland annat transfer, välkomstmöten och utflykter tillsammans med det unika som varje resmål har att ge som kultur, historia och mytologi samt ett kriminalfall. Alla böcker är uppbyggda efter charterveckans struktur och ramar."

Vill du beställa en bok eller komma i kontakt med Anna-Maria så gå in på https://annamariaekblad.se/

(null)

Fotot är Anna-Marias.

Missa inte hennes böcker, där fokus ligger på spännande platser, mystik, religion, historia och ond bråd död. Du hittar länkar till mina recensioner av böckerna här. 

Systrarna på Kreta Hoi förlag
Dödsklippan i Sharm el-Sheik Hoi förlag

 

Nästa vecka tänder vi ljus nummer fyra och jag intervjuar en mycket aktuell författare i JULTID som också har Norrlandsanknytning.

Missa inte den!

Vill du följa mitt ᒍᑌᒪKᑌᒪ Oᑕᕼ OKᔕᑎOK I ᗩᗪᐯET så hittar du mina tidigare julintervjuer här:

Wowzadelux- dammråttorna på Vängåvans bokhandel

Författaren Carina Aynsley

(null)     

📚🎅🏼🎄📚🎅🏼🎄📚🎅🏼🎄📚🎅🏼🎄

 
 
 
 
 
 

Kommentera här: