Goda alternativ till snabbmatspizza

PIZZA 🍕snabbmaten som de flesta Ă€lskar.
 
Jag skall inte sticka under stolen med att ingen hempizza kan mĂ€ta sig med en nygrĂ€ddad Acapulco frĂ„n Vera i Granloholm, men.......... jag söker mig fram bland de nyttigare alternativen och mĂ„nga av dem Ă€r riktigt goda.
 
Helgens utflyktsmat blir portionspizza pÄ en botten av ost och mandelmjöl, toppad med Mutti tomatsÄs, kycklingbacon, fÀrsk rosmarin, gröna oliver och riven ost.

Pizzadeg
125 g riven hushĂ„llsost eller annan mild ost
2 msk fĂ€rskost
1 tsk vinĂ€ger
1 Ă€gg
2 dl mandelmjöl
lite salt

Ugn: 200 grader 
 
VÀrm hushÄllsost och fÀrskost i en liten kastrull pÄ svag vÀrme pÄ spisen. Rör om sÄ att det inte fastnar i botten
VĂ€nd i de  Ă¶vriga ingredienser och blanda allt.
Platta ut degen till en stor rund kaka, eller 2-4 mindre bottnar (direkt pÄ bakplÄtspappret pÄ plÄten Àr enklast).
LÀgg pÄ fyllningen.
GrĂ€dda  i ugnen cirka 15-20 minuter tills osten bubblar och har fĂ„tt lite fĂ€rg.
 
Orginalreceptet pĂ„ det hĂ€r brödet har jag hittat hos dietdoktor.com 
 
HĂ€r Ă€r nĂ„gra av mina inlĂ€gg med glutenfria pizzabrödsalternativ. 
Pizza pĂ„ bönbrödsbotten hittar du HÄR
Pizza pĂ„ en botten av omelett finns HÄR 
 
 
PĂ„ min senaste födelsedag var dagen min och jag valde mat frĂ„n hjĂ€rtat. Pizza, glass och lite gott att dricka blev det, men vad jag fick sota för det efterĂ„t 😊 Nu reagerar jag oftast inte pĂ„ deg med rent vetemjöl men det gĂ€ller alltid att hitta en balans i det jag Ă€ter. 

 
"Helheten Àr viktigt, för hur lÀtt Àr det inte att bÀgaren rinner över.
Min kropp pratar med mig â€“ men lyssnar jag?"
 
Citat frĂ„n min recension av Erik Hemmingssons bok Slutbantat : förstĂ„ din kropp och fĂ„ en vikt som hĂ„ller livet ut
För mig  och mĂ„nga fler handlar det hĂ€r inte bara om vikten i ordets rĂ€tta bemĂ€rkelse, utan om vikten av att hitta en balans för att hela kroppen skall mĂ„ bra.
Min recension av boken hittar du HÄR

(null)

 













Kommentera hÀr: