basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Pizza på bönbrödsbotten

Publicerad 2020-07-17 20:50:42 i Allmänt, Glutenfritt, Hälsa, Viktväktarna,

Kanske inte den pizza man väljer i första hand men för den som tycker om att prova sig fram med olika nyttigare alternativ så ger det här ändå ett riktigt bra resultat. 

Grundreceptet till bönbrödet hittar du som tidigare HÄR:

Jag trycker ut degen ganska tunnt med fuktad hand, på en plåt eller långpanna med ett bakplåtspapper på. Brer ut Muttis Pizzasås, hackade örtkryddor (färska eller torkade), skivade oliver och ost (valfri fetthalt) som bas. De baspizzorna fungerar sedan bra att skära i bitar och förvara i frysen. När jag tar fram dem så serverar jag med en skiva skinka (parmaskinka), ruccolasallad och halva körsbärstomater. Pizzabitarna är riktigt gott som kall utflyktsmat på sommaren. För den som vill så kan pizzafyllningen vara lök, champinjoner, skinka, räkor, musslor, köttfärs, allt det som pizzerierna erbjuder. Men ibland är även det enkla det goda.

Ugn: 225grader till osten bubblar och har fått fin färg.
Jag tar bort den från bakplåtspapperet, lägger tillbaks på plåten och gräddar en lite stund till för att få botten lite torrare. Bönbröd blir lätt lite svampigt.

Ett tips att testa är att byta ut ca 1/2 msk av fiberhusken mot ca 3 msk mixade havregryn (ev. glutenfria). Jag tester mig ofta försiktigt fram för att få ett torrare och mer brödlikt alternativ. 

Som Viktväktare är det här ett bra mat som ger mycket få sp. Jag gör ett uppehåll och har ingen app att följa just nu men för den som inte räknar sp på bönbröd så ger 2 dl ost 10% och oliver inte många sp.Tunna skivor skinka som topping är också bra viktväktaralternativ.

(null)  (null)   (null)     

Jag köper oftast en sallad när familjen äter pizza, men medge att den här alternativa ser riktigt god ut?




















Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet och ibland skriver jag också under kategorierna Hantverk och Återbruk. På Instagram finns mina boktips på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela