basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Reflektioner kring att hitta en hälsosam balans i vardagen

Publicerad 2020-01-08 09:59:00 i Allmänt, Hälsa, Logoterapi, Viktväktarna,

Jag får ofta frågor om varför jag driver den här bloggen och mitt svar är samma i dag som det varit under det senaste tio åren. När fakta och reflektioner knyts samman i blogginlägg, recensioner eller krönikor så ger det svar på många tankar och frågor, men det sår också frön till nya intressanta frågeställningar. Därför ser jag syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett bra inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och läsaren. Jag ser mina inlägg som en kompass i dåtid, nutid och framtid som alla är lika viktiga för mig och ger en helhet utifrån mitt liv och mina intressen. Det jag skriver om känns viktigt för stunden och eftersom allting har sin tid så är det som känns viktigt i dag kanske inte lika viktigt i morgon.
 
Hälsa, kost, hantverk, motivation, familj, fritidsaktiviteter, kultur, personlig utveckling och ledarskap har varit återkommande innehåll under åren. Några äldre inlägg om hälsa, mormorsrutor och "skattjakt för vuxna" hittas fortfarande av läsare från olika delar av världen och ligger ofta med på listan för de mest lästa inläggen. Under de sista året är inläggen med recept på "Lörans fiskgryta, olika bönbröd, falsk portergryta och havregrynsgröt i crockpott några av de mest besökta. Även ett  inlägg med texten till sången "Mugge Vigge Mugge Vigge Tuff Tuff Tuff"  finns med bland de mest klickade inläggen.
 
Skrivandet ger mig möjlighet att söka information och analysera olika frågeställningar och vägval i livet. Det ger mig också en möjlighet till att förstå min bakgrund och att hitta en hälsosam balans i vardagen. Genom mitt bloggande och genom responsen från bekanta och obekanta läsares frågor, tankar, kommentarer och mail så får jag möjlighet att motivera och inspirera både mig själv och andra. För varje år så ökar besöksstatistiken, vilket naturligtvis inspirerar mig till att fortsätta skriva, utforska och reflektera om mitt sökande efter livets mening och en hälsosam balans i vardagen.
 
TACK!
 
Här är länkar till några av de mest besökta inläggen.
Du får gärna ge respons genom att klicka på GILLA, skriva en kommentar eller ett mejl, om du har några frågor eller tycker att något av mina inlägg är läsvärda.
 
 
Lörans fiskgryta (soppa)
  http://basilicablogg.se/2019/november/lorans-fiskgryta-soppa-i-repris-och-dagens-boktips.html
 
 
Focacciabröd med rosmarin, olivolja och flingsalt
http://basilicablogg.se/2018/february/
 
 
Min bönresa
http://basilicablogg.se/2018/april/min-bonresa-berattelsen-om-bonbrod.html
 
(null)
 
Falsk portergryta
http://basilicablogg.se/2014/april/falsk-portergryta.html
http://basilicablogg.se/2019/october/falsk-portergryta-med-butternutmos.html
 
 
Havregrynsgröt i crockpot, flip eller flopp
http://basilicablogg.se/2019/february/havregrynsgrot-i-crockpot-flipp-eller-flopp.html
 
 
Mugge Vigge Mugge Vigge Tuff Tuff Tuff
 
 
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2020-01-08 10:13:02

Alltid spännande att se vad du pysslar med. Härlig bild på dina barn och barnbarn vid havet. Längtar verkligen ut på landet nu, men väntar nog tills det blir mer sol. Vi hörs.

Svar: Tack!
Ja, pensionärslivet är både intressant och innehållsrikt. I går var det surdegsbak, dubbelpass i tvättstugan och sedan såg tvillingarna och jag på tre avsnitt av Vi på Saltkråkan. Sommar längtar vi till, hoppas att vi kan träffas snart. 😊
Maud Granholm

Postat av: Emma

Publicerad 2020-01-09 18:52:10

Hej! Jag håller med dig om att bloggandet ger mycket. När man går sätta ord på saker och ting så ser man dem klarare. Man hinner tänka på saker från flera perspektiv medan man skriver. Att skriva är att tänka, var det någon som påstod. Det stämmer.

Svar: Hej!
Tack för din reflektion. Jag håller med till fullo och att läsa är att resa och följa med i andras tankar. 🙂
Maud Granholm

Postat av: FSHD Daniel

Publicerad 2020-01-19 20:41:19

Intressanta tankar du har :)

Svar: Tack! Har precis läst några av dina blogginlägg och jag känner att du förstår hur jag tänker. Du är en kämpe som säkert också har nytta av att reflektera över hur du bäst hittar din balans i livet. Hälsningar Maud
Maud Granholm

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet och ibland skriver jag också under kategorierna Hantverk och Återbruk. På Instagram finns mina boktips på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela