BÖNbröd och VILA

"Jag har hört det tillräckligt
ofta och kan inte undgå att se
ett mönster. Någon skriver på
Facebook: "Efter en helt hopplös
höst drar jag till Kanarieöarna
en vecka och vilar ikapp!"
Och responsen från oss andra
låter inte vänta på sig: "Fiiiina
du! Det har du förtjänat"
   Men vilan är inte i första
hand något man är värd.
   Ingent man förtjänar heller
för den delen. Den är en plikt, 
så nödvändig att man gör klokt
i att hemfalla åt den ett helt
dygn i veckan. Föga upphetsande,
kan tyckas, men räddar det
ens liv kanske man stå ut?"
 
Ur boken "Det händer när du vilar" av Tomas Sjödin
 
Föga upphetsande, kan tyckas, men räddar det ens liv kanske man står ut?"
 
 
Mina krafter börjar sakta återvända och många saker som förut känt som måsten är ibland riktigt vilsamma att göra. Brödbak och framför allt bönbrödsbak blir både spännande och roligt när resultatet blir tillfredställande. Dagens bak blev ett Focacciabröd med rosmarin, olivolja och flingsalt. Här finns oanade möjligheter till att variera både mat och fikabröd.
 
Mixa eller kör i matberedare
1 burk eller förp. vita bönor  (avrunnen vikt)
3 ägg
2 tsk bakpulver
2,5 msk fiberhusk
salt
2 msk  äppelcidervinäger
 
Lägg i en avlång smord form och platta till
Gör några små hål med ett finger jämt över degen.
Häll över olivolja (Jag använder bara 2 tsk.), mortlad torkad rosmarin och flingsalt
 
 
 
 
Räknar du enligt Vv så blir hela satsen 3 sp för 6 normalstora bröd.