Midsommarfirande med Sofie Sarenbrants nya bok Parasiten

Jag vet att alla inte ser fram emot midsommar, men har vi möjlighet att forma vårt eget firande så är det en fördel. God mat, sol och en trevlig bok kan ge en fin midsommar även för den som firar ensam.

Hos oss är det full aktivitet och jag försöker att hitta lugnet i en kvällspromenad och med disken efter måltiderna. Skattjakt, femkamp och kubb är aktiviter som både barn och vuxna tycker om och på midsommarafton bjöd grannen oss alla  på kaffe/saft och wienerbröd.

Helgens ljudbok har varit Sofie Sarenbrants senaste bok Parasiten. Det här är bok nummer 11 om Emma Sköld. Jag har inte läst alla men näst intill och jag tycker att den här är lika läsvärd som de tidigare. Alla hennes böcker är välskrivna, detaljrika och spännande. 

"Älskade barn,

Förlåt för att det blev så här.

Jag gör vad som helst för er.

Utan er är jag ingenting.

Mamma"

Parasiten
Författare:
 Sofie Sarenbrant
ISBN: 9789189585874
Utgivningsdatum:  2023-05-23 
Förlag: Bookmark Förlag

 
Naturligtvis kom Mulle i år igen och barnen fick söka efter den julklappssäck som tomten glömde när han gick förbi vår stuga i julas. Säcken var fylld med paket med godis  till barnbarnen.
 
 
I dag har vi ätit hamburgare med tortillabröd och det uppskattades av både barn och vuxna. Jag har tidigare gjort ett inlägg om tortillahamburgaren här.
 
 
 
 
Den traditionsenliga frysta marängtårtan blev i år till två mindre. Men de smakade precis lika bra som en stor. Recept här:
 

Nu blommar den finska rosen som vackrast. Vi kallar den "Gunnars ros" efter grannen vi fick den av.

Precis som alla andra familjer har vi en del problem som måste lösas, men den här helgen har alla visat att tillsammans är vi starka och både vuxna och barn har haft en fantastisk midsommarhelg. Lille H på upptäcktsfärd behöver ett eget inlägg och det kommer så småningom, det lovar jag helt säkert.

Jag hoppas att du också haft en bra helg. 

(null)
 
Nu säger jag godnatt från mitt sovrum i husvagnen. Barnbarnet har klippt syrenhäcken så att vår havsutsikt inte skyms helt. ♥️
 
 


Kommentera här: