Familjens enkla midsommartårta med maräng, vaniljvisp, daim och jordgubbar

Familjens favoritfika på midsommar är den busenkla marängtårtan med vaniljvisp, daim och jordgubbar. Jag gör den några dagar före helgen och ställer in den i frysen.

Det finns säkert många varianterna av den här tårtan men så här gör jag:
 
1 paket köpta marängbottnar (jag använder den större modellen)  21 cm 180g
 
Täck en bakform med löstagbara kanter (ungefär samma storlek som marängbottnarna) med plastfolie så går det lättare att ta den ur formen.
Lägg i en marängbotten med ovansidan uppåt.
Vispa upp båda förpackningarna vaniljvis.
Krossa daimen, jag lägger alla bitarna i en plastpåse och krossar med mortelstöten på en skärbräda.
Blanda dajm och uppvispade vaniljvisp.
Bred ut allt i formen.
Lägg på den andra marängbottnen med ovansidan uppåt.
 
Täck formen och sätt in den i frysen. Vet inte exakt hur många timmar den behöver frysa men gör den i god tid före servering. 

Ta fram tårtan cirka en halvtimme innan servering så den får tina lite och är lättare att skära upp.
 
Är det svårt att få den att släppa kanterna så spola utidan snabbt med lite varmt vatten (några sekunder bara)
 
Garnera med jordgubbar eller andra bär och frukter.
 
Den här tårtan passar till dessert, fika, kaffe och buffé.
Har du en påse maränger hemma så går det att fylla formens botten med maränger, täcka med vaniljvisp/daim och sen täcka ett lager överst med maränger.

Har du aldrig gjort den här marängtårtan så testa. Den måste vara en av de enklaste  midsommarfika/desserter som går att göra. 
 
 
Jag föredrar att använda så naturliga produkter som det är möjligt, men här gör jag ett undantag för familjen. Carlshamn har en mjölk- och laktosfri vaniljvisp. De flesta maränger är glutenfria, men läs på förpackningen. Obs! att köpta maränger kan innehålla skummjölkspulver. Daim innehåller mjölk i olika former men skall vara helt glutenfritt vad jag läst mig till. Vissa godis innehåller glukossirap som kan komma från vete.

(null)

Den här tårtan räcker till många men går bra att göra på 1 frp. vaniljvisp och 1 dubbeldaim.
Mindre bottnar eller små maränger.