Söndag igen!

Tiden går mot slutet av september och hösten är här på riktigt. Regn och kyla är inte mitt element så det gäller att ta tillvara på de stunder som solen tittar fram. För oss har hösten alltid varit intensiv, bär, svamp och vintrig vid hav och i inlandet har tagit tid och kraft. Nu är vi i ett generationsskifte som gör att det är lite lugnare. I går avslutade hela familjen sommarens renoveringsarbete och tömde kyl och frys i stugan vid havet. Barnbarnen målade vid det stora bordet på den inglasade altanen och stugans kaminvärme spred sig dit genom den öppna altandörren.

 
Dagen bjöd på både sol och regn och halv 7 när vi åkte därifrån visade sig hösten från sin bästa sida. 

Sonhustrun berättade i går att en av hennes kollegor sökt på nätet efter Lörans fisksoppa och hittat mitt inlägg. Alltid roligt att höra att de recept jag delar med mig av är uppskattade. Som oftast ligger det inlägget etta i besöksstatistiken och det gör det även den här veckan.

 Mest lästa inlägg den senaste veckan:

1basilicablogg.se/2019/november/lorans-fiskgryta-soppa-i-repris-och-dagens-boktips.html

2basilicablogg.se/2021/august/bergslagens-bla-1-2-och-nu-3-av-anna-jansson.html

3basilicablogg.se/2021/september/vinbarsgele-utan-vanligt-socker.html

 
Vill du göra egna stommar till julkransarna så är det här ett bra tips som ger stommarna en rund fin form. Jag gör dem samtidigt som vi klipper ner pilhäcken på hösten och sedan är det bara att klä dem med enris, lingonris eller mossa. Ett billigare och roligare alternativ än frigolitstommar och ett bra återbruksprojekt.
 
 
 

Nu är det också dags för ett nytt boktips från @harryboy. Vi läser oftast helt olika böcker men vi har båda ett stort intresse är lokala författare. Han har nu läste Anders Öhrns nyutkomna bok som heter Bland loppor, prackare, skinnare och skaffare och är en uppföljare till Marabou, Röd-Lotta och Gangster-Kalle som utkom 2018. Här delar Öhrn med sig av personliga porträtt av lokala personer som är på väg att falla i glömska. En underhållande läsning om dem som gjort avtryck i stadens historia. Här personifierar han en kavalkad av intressanta personligheter, några som levt på samhällets solsida och andra som levt mer i de skuggiga områdena.

Bland loppor, prackare, skinnare och skaffare 
Författare: Anders Öhrn
Utgivningsdatum: 2022-08-0
Förlag: Cayenne
ISBN: 9789198730623

Trevlig söndagskväll!

 
 

Kommentera här: