En annorlunda hamburgare - lågkolhydratsmat

Vi äter ganska ofta hamburgare och här hemma kallar vi dem för just hamburgare, även om det inte är vad andra menar med hamburgare. Inget vitt bröd och inga strips serveras till och utseendet varierar från gång till gång. Ibland serveras den mellan två salladsblad och ibland mellan något bröd som innehåller lite kolhydrater. 

"Det är synd om pappa" sa dottern när han åt vår variant vid en middag på landet och barnens familjer smaskade på sina standardhamburgare. Han höll inte med och vi har tagit beslutet att efter 1,5 år med lågkolhydratskost så forsätter vi på den banan. Jag mer strikt och han lite mer liberalt.
 
De lchf-frallor som finns på nätet och som jag gjort inlägg om här fungerar bra som hamburgerbröd. Men salladblad är ändå det vanligaste hos oss. Det finns så många goda tillbehör, dressing, saltgurka, tomater och lök är några som vi använder. 
 
De köpta lågkolhydratsbröden innehåller många ingredienser som vi slipper när jag bakar brödet hemma och det blir också helt glutenfritt. Men eftersom jag reagerar på kokosmjöl och även för mycket mandelmjöl så fuskade vi lite i sommar och köpte de mindre Low Carb Tortillabröden.
 
Jag har tidigare undvikit dem efter all kritik som funnits hos dietdoctor.com. De innehåller vetemjöl och nu mest framrenat vetegluten så de passar inte för glutenintoleranta och är inte heller det bästa alternativet för diabetiker. Vad jag förstått så är de ändå väldigt populära för de är oftast slutsålda hos företaget.
 
Jag återkommer med bättre alternativ på tortillabröd under hösten. Här hittar du receptet på det goda lch-frallorna. Eller varför inte ett bönbröd om du vill äta glutenfritt och lite mer kolhydrater.
 
Lchf -frallor
Bönbröd
Jag använder bara 100 % nötfärs i mina burgare. Ett tips till er som bor i Sundsvall med omnejd. Besök Åsanders köttbutik i Matfors. Det är helt fantastiskt att få handla bra lokalt kött direkt över disk. 
 
En hamburgare i salladsblad fungerar och kan anpassas för många. Som paleo, keto, lågholhydratskost, lchf, viktväktarna och som laktosfri kost.
 
 

Kanske är det här en "varg i fårakläder" men väldigt god.